Azt mondják, a Kosársuli a legsportszerűbb csapat az egész NB I/B-s bajnokságban. Egy biztos, dr. Elek András gondolkodás nélkül lecserélte legjobb játékosát a második percben beütött sportszerűtlen faultja miatt. A következő hat percben el is húzott a Jászberény, ugyanis centerei tíz pontot dobtak zsinórban (11-18). Vas és Dani révén azonban gyorsan sikerült felzárkózni (16-18), majd Diakite visszaállása után a vezetést is átvenni (23-19). Feltűnő volt, hogy Drahosék szinte képtelenek voltak mezőnyből betalálni.
A vásárhelyiek sokat cserélve hatalmas iramot diktáltak, és kiváló védekezésüknek köszönhetően a második tíz perc elején egyre fokozták az előnyt (34-23, majd 39-25). Az Utasi/Diakite/Vas trió egyszerűen foghatatlan volt. A jászberényiek sokszor a dobásig sem jutottak el, olyan jól védekeztek a hazaiak. A Kosársuli úgy jutott el 49 pontig, hogy Czibere kosarat sem dobott az első félidőben. Igaz három faultja miatt szinte végig a kispadon ült, és bíztatta társait. Utasi három triplát is bevágott ebben a játékrészben, az utolsót saját térfeléről (!!) a lefújás pillanatában. A közönség tombolt, 21 pont előnnyel mehettek a hazaiak az öltözőbe (49-28).
A második félidő közepéig felváltva estek a kosarak, bár kicsit csökkentett hátrányából a vendégcsapat (57-43). A vásárhelyiek közül csak Czibere és Diakite tudott pontot szerezni, míg a vendégek egyre inkább magukra találtak szinte mindenki eredményes volt. A 27. percben 62-45 állt a táblán, amikor négy faultjával Balaton és Diakite is a kipontozódás szélére került, és le kellett ülniük. Az utolsó négy perc érthetetlen ámokfutás volt a hazaiak részéről, amihez néhány furcsa játékvezetői ítélet is hozzájárult. Centerkosár nem volt, betöréssel nem is kísérleteztek a kék/sárgák, csak tüzeltek kintről találat nélkül. A két időkérés sem segített, a Jászberény szorgalmasan gyűjtögette büntetőkből pontjait (62-56).
Az utolsó negyed elején Puskás Artúr bizonyította, hogy nemcsak kiváló TV-s szakkommentátor, hanem gyakorlatban is jó még: zsinórban dobott nyolc pontjával átvette a vendégcsapat a vezetést (64-65, majd 68-70). A Kosársuli azonban nem omlott össze, hihetetlen akarattal és lelkesedéssel védekeztek, támadásban pedig Utasi foghatatlannak bizonyult így ismét a Vásárhelynél volt az előny (75-72). Közben Drahos kipontozódott, de Utasi is erre a sorsra jutott, ráadásul sportszerűtlen faultot fújtak ellene, amiért megunta, hogy Mészáros büntetlenül `gyilkolta` az egész negyedben. A vendégcsapat letámadását és folyamatos faultolását is átvészelte a Kosársuli: 77-73 után Czibere és Vas révén még növelte is előnyét (85-73).
A közönség izgalmas, küzdelmes találkozót láthatott, melynek végén vastapssal ünnepelte csapatát. Az EnterNet remekül felkészült a bajnokság legerősebb játékosállományával rendelkező, bár nem túl sokat edző Jászberényből. Óriási dolog volt 75 pontra megfogni az előző 21 meccsen 100 fölötti átlagot dobó Drahosékat.

dr. Elek András edző: Hatalmasat küzdöttünk, az első félidő védekezése fantasztikus volt. Igazi csapatmunkánknak köszönhetjük a győzelmet, de még ennél is jobbak lehetünk, ha egyszer mindenki `nagybetűs` teljesítményt nyújt.
EnterNet Vásárhelyi KS Jászberényi KSE 85-75
(23-19, 26-9, 13-28, 23-19)

Hódtói Sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Szabó G., Maár, Reisz

Kosársuli: Balaton (3), Czibere (12/3), VAS (17/3), UTASI (24/12), DIAKITE (17),
csere: Kukla (1), MÓCSAI (3), Dani (8), Böszörményi (-)