ÁSOTTHALOM

“Élet a borneói esőerdőben” címmel fotókiállítás nyílik az ásotthalmi Petőfi Sándor Művelődési Házban április 15-én 17 órakor, a megnyitón vetítéssel egybekötött élménybeszámolót tart Dr. Karancsi Zoltán az SZTE-JGYTFK Földrajz Tanszékének tanszékvezető főiskolai docense. A tárlat április 23-ig tekinthető meg a ház nyitva tartási idejében.

DOMASZÉK
A Domaszéki Nagycsaládos Csoport a továbbiakban családos klubként működik tovább. Várják a klubba mindazon családok jelentkezését, akik úgy érzik, hogy a kis közösségbe szeretnének tartozni. Jelentkezni Szekeres Péterné Ildikónál a 06-70-676-6372-es telefonszámon lehet.

A domaszéki Bálint Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény néptánc tanszakosai a Deszki Marosmenti Fesztiválon lépnek fel április 9-én, pénteken. Az alapfokú művészeti iskolába járó diákok szüleinek tartanak értekezleteket: április 14-én, szerdán, 16 órától: az alsó tagozatosok szüleinek; 16.30-tól a felső tagozatosok szüleinek.

DOROZSMA
`A világ csak álom` címmel nyílik Korom Kati képzőművész kiállítása a dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Házban április 9-én, pénteken 17 órakor. A tárlatot megnyitja Gajda Ferenc művelődésszociológus, rockzenész, közreműködik Rácz Alexandra orientális táncművész.

ÖTTÖMÖS
A közelmúltban tartotta éves közgyűlését az Öttömösi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A gyűlést követően a meghívott vendégek és a szervezet tagjai szertárszemlén vettek részt, ahol megtekintették az egyesület új garázsát és az új tűzoltó-eszközöket is.

Következő diára tükröztetve:
Bata Ferenc öttömösi polgármester – aki egyben az egyesület elnöke – beszámolójában elmondta, hogy 2009-ben 6 alkalommal vonultak ki lakástűzhöz, avartűzhöz, továbbá erdő és tanya közelében keletkezett tűzhöz. Mindemellett eredményesen biztosították a nyári ifjúsági tábort és a Négyeshatár találkozót is. A tavalyi év legfontosabb feladata a szertár bővítésének befejezése volt.

PUSZTAMÉRGES
A Magyar Tűzoltó Szövetség az V. Országos Ifjúsági Tűzoltóverseny előkészítése során, április 16-án és 17-én Pusztamérgesen ifjúsági versenybírói felkészítést szervez. Mivel az idei országos verseny helyszíne Pusztamérges lesz június 25-étől 27-éig, az előkészületek is ott zajlanak majd.

RÖSZKE
Áprilisban lehet Röszkén a súlyosan mozgáskorlátozott személyek közlekedési és szerzési támogatását megigényelni a helyi polgármesteri hivatalban. Azok, akik az előző évben már igénybe vették a közlekedési és esetlegesen a szerzési támogatást is, április 30-ig nyújthatják be kérelmüket a jövedelemigazolásukkal együtt. Az új kérelmezők első alkalommal az év bármely időszakában kérhetik a támogatást.

RUZSA
Díszpolgári cím jelölésére kéri a lakosságot Ruzsa Község Képviselő-testülete. A rendelet szerint “Díszpolgári cím annak a magyar állampolgárnak adható, aki Ruzsa Község lakossága számára, a község fejlődése, gyarapodása és hírnevének öregbítése érdekében kiemelkedő tevékenységet végzett.”

Következő diára tükröztetve:
A most elhangzottak figyelembe vételével bárki tehet írásban javaslatot, amelyet legalább 3 megválasztott Képviselő-testületi tagnak alá kell írnia. Az ajánláshoz mellékelni kell írásos indoklást is. A két dokumentumot április 9-ig kérik eljuttatni a helyi polgármesteri hivatalba. A Ruzsa községi díszpolgári cím átadására május 15-én, a Falunap keretében kerül sor.

A ruzsai Hétszínvirág Óvoda ezúton is értesíti a Kedves Szülőket, hogy a 2010/2011-es nevelési évre történő óvodai beíratás április 12-étől április 16-ig, naponta 8-tól 16 óráig lesz az intézményben.

A ruzsai Weöres Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény idén is megrendezi a Szülők bálját, amelyre április 17-én kerül sor. A részletekről az iskolában érdeklődhetnek.

SÁNDORFALVA
Sándorfalva Város Önkormányzata, Dóc Községi Önkormányzattal konzorciumot alkotva, közel 25 millió Ft értékű európai uniós forrást nyert a két település könyvtárának IKT-infrastruktúra-fejlesztésére. A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében kiírt Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése `Tudásdepó-Expressz` című felhívás keretében megújul a két település könyvtárának a gépparkja.

Újabb diára tükröztetve:
A hiánypótló projektnek köszönhetően új informatikai, – és a fogyatékkal élők számára speciális könyvtári szolgáltatásokhoz kapcsolódó – eszközöket, például felolvasó gépet is vásárolnak a pályázati forrásból. Mindemellett kibővítik, és akadály mentesítik a sándorfalvi Petőfi Emlékkönyvtárat.

ZÁKÁNYSZÉK
A Zákányszéki Képviselő-testület Zákányszék Község Díszpolgára – cím adományozásával ismeri el azok érdemeit, akik a település szellemi, anyagi gyarapodásáért példaértékűen dolgoztak, és kimagasló eredményességű munkásságukkal hozzájárultak annak fejlődéséhez. A díszpolgári cím adományozására ajánlással élhet valamennyi helyi választópolgár. Az ajánlásokat az indoklásokkal együtt zárt borítékban adhatják le a lakosok május 31-ig az Előkészítő Bizottság számára.

TÉRSÉG
Igazi vérpezsdítő hangversennyel köszönti a tavaszt a Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola Fúvószenekara és utánpótlás zenekara az Aranyszöm Rendezvényházban, amelyre a térségből is szeretettel várják a vendégeket! Az április 9-én 18 órakor kezdődő koncerten a házigazda mórahalmi együttes mellett fellép a horvátországi Ston Város Fúvószenekara is.

A Nagybányai Tájképfestő telep művészeinek festményeiből rendezett kiállítás nyílik az Aranyszöm Rendezvényházban április 13-án 17.30-tól. A kiállítás megnyitóján köszöntőt mond Csányi László Mórahalom alpolgármestere, valamint a nagybányai festészet történetéről előadást tart Véső Ágoston Munkácsy-díjas festőművész. A tárlat megtekinthető április 13-tól április 25-ig, hétfőtől péntekig, 8-tól 17 óráig az Aranyszöm Rendezvényházban.Forrás:Homokhát Tv