Széll Józsefné elmondta, eddig 100 férőhelyes volt a Hóvirág utcai bölcsőde, ősz végétől azonban ez a szám 40%-kal megnő. A több, mint 200 millió forintos beruházás keretében új szárnyat kap az intézmény épülete. Így két gondozási egységgel és négy gondozó szobával bővül az intézmény.

A vásárhelyi bölcsődék eddig is 130%-os telítettséggel működtek tudtuk meg Széll Józsefnétől. Ez a pályázat, amelyhez az önkormányzat 10%-os önrészt biztosít, lehetőség ad a az intézmény infrastrukturális fejlesztésére. A régi épületszárnyban például ennek segítségével le tudják cserélni a régi gyermekbútorokat, de új ételszállító kocsikat is tudnak vásárolni, valamit az udvaron található, árnyékoló ponyvákat is felújítják.

Bölcsődébe 20 hetes kortól, 3 éves korig lehet a gyermek. A felvételnél a gyermekvédelmi törvényben meghatározottakat veszik figyelembe. Ez kimondja, hogy csak azok a gyermekek részesülhetnek bölcsődei ellátásban, akiknek a szüleik nem tudják az otthoni gondozást biztosítani. Ennek oka lehet például az, ha a szülők dolgoznak.

A gyermek bölcsődébe szoktatását, az adaptációs időszak megkönnyítését, segíti az anyásbeszoktatás. Vagyis az elején az anya, a gyermekével maradhat a bölcsődében.

Kodácz Csengele