Szentes és térsége lakosai nevében Farkas Sándor országgyűlési képviselő köszönte meg a Csongrád megyei támogatást, mint fogalmazott: szinte minden egyesület számára létkérdés ez a segítség, hiszen a kormányzat folyamatosan csak szűkíti az állami támogatásokat ezen a területen is. A képviselő külön kifejezte köszönetét Dr. Bohács Zsoltnak, Csongrád megye `sportnagykövetének`, hogy szaktudásával segítette a szerződések létrejöttét.

Arról is beszélt, hogy ezen szentesi és Szentes környéki egyesületeknek az országos utánpótlás nevelésben is szerepük van, amellett, hogy a város és térsége hírnevét öregbítik, ezáltal pedig képviselőik maguk is a sport `nagyköveteivé` válnak.

A Csongrád Megyei Közgyűlés januári döntése alapján 55 millió forinttal emelték meg a sportegyesületek támogatására idén fordítható forrást. A teljes keretből összesen 26 egyesület kap segítséget utánpótlás neveléséhez. Eddig három városban írták alá a megyei sporttámogatási szerződéseket, és még két ilyen esemény van hátra.
Forrás:CSMÖ