A fórumot Benkő Zsolt, az önkormányzat városüzemeltetési, környezetvédelmi és mezőgazdasági bizottságának elnöke nyitotta meg, aki a mezőgazdaság helyzetéről beszélt, hiszen szinte eladhatatlanok a magyar termékek, mellyel Csányi István, magántermelő is egyet értett. István elmondta, hogy nagyon rossz helyzetben van a gazdaság. Hiába termel az ember, ha nem tudja eladni fogalmazott a termelő, aki már eldöntötte, hogy biztosan megy szavazni. Több fórumon járt már és elégedett Vásárhely első emberének véleményével és hozzáállásával.
Benkő Zsoltot, dr. Lázár János váltotta, aki beszélt az egészségügy, az oktatás, az infrastrukturális fejlesztések megerősítéséről, a munkahelyteremtés fontosságáról és a magyar gazdaság mélypontjáról.
Mindenkit arra kért, hogy legyen önző és csak a saját érdekeit nézze, amikor választani megy április 11-én.
Nagyon fontos a munkahelyek megteremtése, melyet itt Vásárhelyen is megvalósíthatnak, az elkövetkezendő néhány évben 2000-2500 új munkahelyet lehet teremteni a városban.
Ha lehetőséghez jutunk és még négy év után is hasonló lesz a helyzet, akkor leverhetik rajtam zárta viccesen a fórumot dr. Lázár János.