Az eset Debrecenben történt. A lány akár három évre javítóintézetbe is kerülhet. Az utóbbi időben egyre több az erőszak az iskolákban. Van, hogy a gyerekek verik a tanárt, és persze van, hogy a tanár a gyerekeket – írja a Tények.
A debreceni Tégláskerti Általános Iskolában reggel, földrajzórán egy hatodik osztályos lány összeveszett a tanárával. Tudomásom szerint a kollégát a tolltartójával megdobta mondta az igazgató, Sipos István a TV”-nek. Egyelőre annyit tudnak, hogy a tanár többször rászólt a 14 éves lányra, az igazgatóhoz akarta vinni, mert zavarta az órát. Aki ezután dobta meg a tolltartójával, végül pofon is ütötte az 52 éves férfit. Fizikailag bántalmazta a tanárát, azonnal jegyzőkönyvet vettünk fel, majd vizsgálatot indítottunk ebben az ügyben tette hozzá az igazgató.

A lány egy gyerekotthonban él, odament az óra után, ott fogták el a rendőrök. Akár évekre javítóintézetbe kerülhet. Ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indítottunk eljárást, ennek a büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés lehet mondta Juhászné Kiss Katalin, a debreceni rendőrség hivatalvezetője a Tények-nek.

Számolni sem könnyű már, hogy az elmúlt hónapokban hány ilyen és ehhez hasonló verekedést jelentettek az iskolák. Többről videó is készült. Volt, hogy diák vert diákot, volt, hogy diák tanárt, vagy tanár diákot. Egy tavalyi nemzetközi kutatás szerint 23 fejlett ország közül Magyarországon van a legtöbb verekedés az iskolákban.Forrás:szegedindex.hu, tenyek.hu