Hogy szalad az idő mondhatják az Aranyossy Ágoston Óvoda, és Általános Iskolában, hiszen hétfőn kezdődött az Aranyossy Napok programsorozat. Szerdán már a harmadik naphoz érkeztek. Az elmúlt pár napban sok féle programok közül válogathattak a gyerekek, szülők, pedagógusok egyaránt, hiszen minden korosztályt megmozgattak az Aranyossy Napok szervezői.

Hétfőn, a megnyitót követően nyugdíjas találkozót és rendőrségi bemutatót rendeztek, majd kedden nyílt nap volt az oktatási intézményben, valamint az egészségükre is figyelhettek a megjelentek, hiszen egészségnapot tartottak. Továbbá délután nagy érdeklődés követte a tűzoltók bemutatóját, ahol a gyerekek részesei lehettek egy mentési akciónak mondta el Szabó Gáborné, az Aranyossy Ágoston Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény vezetője, majd hozzátette, hogy teljesen elégedett a programok érdeklődésével, hiszen rengetegen látogatják, még más intézményekből is érkeznek érdeklődők.
Szerdán délelőtt párhuzamosan folytak a programok. A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány jóvoltából egy családi nap valósult meg. Az egyik programon csak szülők vehettek rész, ahol konfliktusok kezelése volt a főtéma, amit interaktív szülői értekezlet követett. Ezzel párhuzamosan a gyerekek környezetnevelési előadást hallhattak, melyet Somodi István tartott a Kiskunsági Nemzeti Park volt dolgozója, illetve egy látványos diaporáma bemutatót tartott Szuromi Tibor, erdész.
Továbbá versenyt is hirdettek az osztályok között, ahol az a csoport fog diadalmaskodni, amelyből a legtöbb szülő érkezik a szerdai programokra.
A zárónapon szakmai napot tartanak, ahol két előadás hangzik majd el, hiszen az iskola több Európai Uniós pályázaton vesz részt.

Tóth Zoli bátyjával, Sanyival készségfejlesztő foglalkozáson vettek részt mikor kérdeztük őket. Elmondták, hogy nagyon jól érzik magukat és elégedettek a programokkal. Nagy Dominik Félix tojást festett szerdán, illetve nagyon sokat szórakoztak és játszottak. Mindhárman nagyon érdekesnek találták a rendőrségi és a tűzoltósági bemutatót.