A Bács-Kiskun megyei Tataházán történt az eset szerda délután. Dugár Tamás, tűzoltóhadnagy, a BKM Katasztrófavédelmi Igazgatóságának ügyeletese elmondta a Baon.hu-nak, hogy egy ház fürdőszobája miatt érkezett a riasztás. Leszakadt a helyiség padlója egészen a pincéig, egy férfi pedig beszorult a romok közé.
A Bácsalmási Önkéntes Tűzoltóság sietett a sérült segítségére. Mint megtudtuk, 14.30 órakor egy tűzoltószerrel indultak a helyszínre, és kiszabadították a bajba jutott személyt, addigra azonban már késő volt. A férfit nem sikerült megmenteniük a mentőknek.

Gallai Józseftől, a Bácsalmási Önkéntes Tűzoltóság parancsnokától megtudtuk, hogy a szerencsétlenség áldozata, egy 68 éves férfi, a lepusztult állapotban lévő, eladó ház tulajdonosának fia. Hetente egyszer ment ellenőrizni a József Attila utca 32. szám alatt található, üresen álló épületet, szerdai látogatása azonban tragédiával végződött.

Nagy valószínűséggel csőtörés történhetett a házban mondja Gallai József a pince megtelt vízzel, a vert fal pedig alulról megszívta magát, és teljesen elázott. Ez okozhatta a balesetet. A belső támfal megroppant, a fürdőszoba és a konyha egy része is leszakadt, a romokból nem is lehetett megállapítani, pontosan hol omlott be a padló. A szerencsétlenül járt férfit derékig ellepte az iszap. Sajnos mire megtalálták, már nem lehetett segíteni rajta. Mentőhelikoptert hívtak a helyszínre, az újraélesztés azonban nem hozott eredményt. Forrás:beol.hu