A fórumot dr. Havasi Katalin önkormányzati képviselő nyitotta meg, aki a polgármesterhez hasonlóan a gazdaság nehéz helyzetét, hazánk legnagyobb problémáit emelte ki.
Őt követte a felszólalásban Almási István alpolgármester, aki irodalmi példával fogalmazta meg mindazt a káros tevékenykedést, ami Magyarországon folyt az elmúlt 8 évben.
Fekete Ferenc már 10 éve, hogy önkormányzati képviselő, és már 20 éve annak, hogy vállalkozó, így jól, tudja, milyen terhet ró az állam a kisvállalkozókra. Épp ezért ő is úgy látja: komoly változtatásra van szükség a politikában.
Dr. Lázár János ezen a fórumon is elmondta, hogy céljuk, hogy érdek és jogvédő politikát folytassanak, és ne pártpolitikában gondolkozzanak. Újra és újra elmondta azt is, hogy mennyire fontos a munkahelyek megteremtése, mely itt Vásárhelyen is megvalósítható. Az elkövetkezendő néhány évben 2000-2500 új munkahelyet lehet teremteni a városban, ehhez viszont az is kell, hogy az embereket munkára kényszerítsék.
A Mátyás utcai olvasókörben többen, így Kardos Józsefné is elégedetlenségét fejezte ki a jelenlegi kormányzással kapcsolatban, és a fórumon megjelent nyugdíjasok közül szinte senki nem érzi magát biztonságban, hiszen jól tudjuk, hogy Magyarország vállát hatalmas államadósság nyomja, ez pedig kihat a nyugdíjakra is.
Don Miklós egy lokális problémára hívta fel a figyelmet, mégpedig, hogy az M43-as főutat a szennyvíztisztítóval összekötő szakaszon nincs aszfalt, pedig sokat lehetne kerülni, ha jó lenne ott is az út minősége. A polgármester erre elmondta: a városnak is célja, hogy aszfaltozott út legyen ott, de a városnak is építészeti engedélyt kell kérnie a közlekedési hatóságtól, és ha ezt nem kapja meg, akkor nem építhet utat.
Az elkeseredett nyugdíjasoknak pedig kiemelte: fontos, hogy visszaadják az embereknek a politikába vetett hitüket, mert a politika szorosan összefügg a gazdasággal, ami pedig az egyének életét is folyamatosan befolyásolja.

Fekete Evelin