Novák Imre a híres vásárhelyi kisgazda politikus, Oláh Sándor gondolatait idézte: a politikai inga hol jobbra, hol balra leng ki, a politikában nincs olyan kifejezés, hogy soha, és hogy a politikában nem ellenségek, hanem ellenfelek vannak, akik legyőzni kívánják egymást, nem elpusztítani. Dr. Lázár János teljes egyetértését fejezte ki, hiszen a gondolatok édesapja nagybátyjától származnak, azonban megjegyezte: a szélsőségekkel soha nem lehet előremutató politikát folytatni.

Dr Lázár János vázolta a hazai börtönök gondjait is, súlyos hibának nevezve, hogy a rabok nem dolgozhatnak, és nem termelik meg az ellátásukhoz szükséges élelmet. A nyolcéves szocialista kormányzásról szólva dr. Lázár János kijelentette: ez idő alatt 8 ezer milliárd forint elköltéséről döntöttek, amelynek eredménye, hogy a legjobban fejlődő Lengyelországgal, a saját érdekeit legjobban védő Romániával és Szlovákiával szemben, visszaélve a válsztók bizalmával sereghajtó helyre navigálták hazánkat. Ebből a gödörből nem lehet gyorsan felrepülni, idő kell a felemelkedéshez.

A Fidesz programjáról szólva dr. Lázár János kiemelte az elszámoltatást, amely a rendteremtés része. Meg kell tudnunk, hogy kik akarták tönkre tenni a vásárhelyi kórházat, kik és miért szavaztak a szinte végzetes mértékű ágyszám-leépítés mellett. Meg kell tudnunk, miért és kinek az érdekében alakult így a Hód-Mezőgazda Zrt. privatizációja.

– Nem az öncélú büntetés a cél, csak az, ahogyan nekem papírom van arról amelyet az Állami Számvevőszék Állított ki több alkalommal a vizsgálatai után -, hogy a rám bízott vagyonnal célszerűen és ésszerűen gazdálkodtam, úgy az ország vezetői ugyanezt mutassák meg szögezte le dr. Lázár János.

A választás után teendők közül a Fidesz-KDNP jelöltje kiemelte a gazdaság beindítását, a munkahelyteremtést és a rendteremtést. A legfontosabb érték a gyermek fogalmazta meg a jelölt, rámutatva: ma a gyermeket nevelők ugyanannyi adót fizetnek, mint az egyedül állók. A Fidesz a gyes, a gyed és a szocpol visszaállítását tervezi, és már nyáron olyan törvény meghozatalát kezdeményezik, amely az áram- és gázszolgáltatókkal szemben megvédi a magánszemélyeket, s ha emelkedik a gáz, vagy villany ára, azt nem alakosokra háríthatják a szolgáltatók, hanem el kell fogadniuk: ennyivel csökken a profitjuk.

A város mozgástere április 25 és május 15 között fog majd kibontakozni irányította a figyelmet a két dátumra dr. Lázár János, és az addigi időszakhoz józanságot és indulatmentességet kívánt mindenkinek.

A hozzászólások sorában Zsarkóné Sánta Zsófia az egyik kiskert tulajdonos panaszát hozta fel: az áramszolgáltató felé az egyik kertjének mérője alapján tartozott, erre mind a négy kertjében kikapcsolták az áramot, és csak magas összegért adták vissza. Megyeri József a Makói országúti ingatlana előtti duda ügyében fordult dr. Lázár Jánoshoz. A fórumon elhangzott: augusztusban átfogó kerékpárút-felújítási program indul Vásárhelyen.