Novemberre elkészül az a teljesen új épületszárny, ahol három teljesen új szakrendelő lesz, ezzel egy épületbe költözhet az ortopédia és a tüdőgondozó is. A rendelőkön kívül vizsgálati helyek is lesznek, mint például radiológia, de a földszinten egy központi gyógyszertár is helyet kap. Ezzel együtt folytatódik a régi épület rekonstrukciója is, ahol megújul több rendelő között a védőnői szoba, és a váró is. Dr. Nagy Z. Zsolt ügyvezető visszautalt arra is, hogy egy teljes laborfelújításon van túl az intézet, amely 70 millió forintos műszerbeszerzéssel párosult.

A betegirányító rendszer fejlesztése azzal kezdődött, hogy leült beszélni a házi-, és szakorvosokkal, hogy próbáljanak a betegfelvétellel együtt hatékonyabban együttdolgozni, a munkát összehangolni. Ezzel együtt a személyi feltételek javításával sikerült már csökkenteni egyharmadával a várólistákat.

A szakorvosi ellátás szakmai fejlesztéséhez hozzá tartozik, hogy már négy szemész szakorvos dolgozik, köztük egy a gyerekszemészetet is ellátja, ami egy új ellátásnak számít a kisvárosban. Személyi fejlesztés történt a fül-orr gége, a bőrgyógyászati, szakellátásban. Márciustól egyeztetés szerint a nőgyógyászat azon része is elindul egy szakorvosnő által, ami tini ambulancia néven ismeretes, de áprilistól fix időben fog működni.

Onkológus is lesz áprilistól, az ortopéd szakrendelést pedig áprilistól sikerül bővíteni egy új szakorvossal, de egy idegsebész is érkezik a rendelőintézetbe. Mindemellett több területen magánrendelést is indítanak, ezzel tehermentesítve a hagyományos szakrendelést, tovább csökkentve a várólistákat.