A majdnem fél éven át zajló versengés országos fináléjába a budapesti Bornemisza Péter Gimnázium XMS csapata, a hajdúszoboszlói Közgazdasági Szakközépiskola Rangfalók csapata, a szegedi Kereskedelmi, Közgazdasági és Vendéglátóipari Szakképző Iskolát képviselő `Tám-adók`, valamint a komáromi K-EMÖ Széchenyi István Közgazdasági Informatikai Szakközépiskola tax(i) nevű ötfős `társulata` jutott be.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal másodszor hirdette meg a fiatalok adótudatosságra nevelését segítő vetélkedőjét, a RangAdót. `Az adózás közös ügyünk` gondolat jegyében indított RangAdó 2-re az ország 250 középiskolájának csaknem 500 csapata jelentkezett. Az 5 fős csapatok november végétől 3 internetes fordulóban vettek részt, majd a legeredményesebbek február végén regionális fordulókon mérték össze tudásukat, ahonnan régiónként 1-1 csapat került be a vetélkedő országos döntőjébe, amit március 5-én rendezett az adóhatóság Budapesten.

A középiskolai vetélkedő elindításával is az az állami adóhatóság célja, hogy bővítse a középiskolások adózási ismereteit. A vetélkedő kérdései között alapvető adózási tudnivalók, illetve az adózók jogai és kötelességei is szerepeltek.

A szombati Szuperdöntő, ami – figyelve a selejtezőket – izgalmas percektől biztosan nem lesz mentes a humort is segítségül hívja az adózásnak `rangot adók` vetélkedésében. A négy szuperdöntős csapat oldalán a feladatok teljesítésében az idén is népszerű színészek közreműködnek. Ezúttal Csányi Sándor, Kovács Patrícia, Nagy Ervin és Stefanovits Angéla sorakoznak fel a játékosok oldalán.

A csapatok tudását négy fős zsűri értékeli. Az ítészek vezetője dr. Szikora János, az APEH elnöke. A zsűri tagjai: Kupa Mihály egykori pénzügyminiszter, Erdős Gabriella adószakértő, a PricewaterhouseCoopers cégtársa, és dr. Lukács János, a Magyar Könyvvizsgáló Kamara elnöke.
Forrás:

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Dél-alföldi Regionális Igazgatósága