A részt vevő települések vállalják, hogy ezen a napon 20:30-kor egy órára lekapcsolják a díszkivilágítást, kifejezve elkötelezettségüket a klímavédelem és a környezettudatosság mellett. Több falu, város egyebek között Szeged, Makó, Székesfehérvár, Mezőcsát, Pápa, Újkígyós külön klímavédelmi rendezvényeket is tart az akció ideje alatt írta a Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi szervezete közleményében.
Az akcióhoz az eddig jelentkezett 101 település mellett mintegy 300 intézmény iskola, óvoda, hotel, bank, vendéglátóhely, egyesület, alapítvány is csatlakozott.
A WWF Magyarország idén először tart Föld órája-rendezvényt, amelynek helyszíne a budai várban lévő Savoyai terasz lesz. A főváros díszkivilágításának lekapcsolása után közös dobolásra hívnak mindenkit, közben a résztvevők tűzzsonglőr-bemutatót is megtekinthetnek.
A Föld óráját negyedszer szervezi meg a WWF, hogy felhívja a figyelmet a bolygónkat fenyegető klímaváltozás veszélyére. A 2007-ben Sydneyből kiindult akcióhoz tavaly világszerte 88 ország közel négyezer városa csatlakozott.Forrás:szegedma.hu