ÁSOTTHALOM
A bibliai képkiállítás témája: Jézus életének meghatározó eseményei` adta hírül a Homokhát TV-nek, Kósa Ferenc ásotthalmi plébános.

Az ásotthalmi Kiss Ferenc Általános Iskola értesíti a Kedves Szülőket, hogy a 2010/2011. tanév 1. osztályába a beiratkozás április 8-án csütörtökön és április 9-én pénteken 8-tól 16 óráig lesz az intézményben, Ásotthalmon a Béke u.3. szám alatt.

A 24. Tavaszköszöntő Népzenei Találkozót április 10-én 15 órától rendezik meg Ásotthalmon, amelynek keretében a 30 éves Ásotthalmi Népdalkör várja a dalos kedvű vendégeket, a baráti kórusokat és zenekarokat. A programon fellép a királyhalmi Parlando Nőikar, a Deszki Népdalkör, a Mórahalmi Parasztkórus, a zákányszéki Nefelejcs Citerazenekar, a tataházi Rezeda Citerazenekar és Asszonykórus, a Mélykúti Asszonykórus, és a Szederinda Népzenei Egyesület, valamint a házigazda Ásotthalmi Népdalkör.

DOMASZÉK
A domaszéki alapfokú művészetoktatási intézmény néptánc tanszakosai március 27-én, szombaton Budapestre látogattak a XXIX. Országos Táncháztalálkozóra.

DOROZSMA
A Kövér Béla Bábszínház előadásában A kis Mukk című darabot tekinthetik meg az óvodások és alsó tagozatosok április 8-án, csütörtökön 9 órától a dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Házban. A belépődíj 400 Ft.

`A világ csak álom` címmel nyílik Korom Kati képzőművész kiállítása ugyancsak a dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Házban április 9-én, pénteken 17 órakor. A tárlatot megnyitja Gajda Ferenc művelődésszociológus, rockzenész, közreműködik Rácz Alexandra orientális táncművész.

ÖTTÖMÖS
Kerekecske gombocska – címmel zenés foglalkozást tartottak Öttömösön az óvodában nemrégiben. A vidám programra az érdeklődő kismamákat, szülőket és nagyszülőket is várták, a rendezvény jó hangulatban, mindenki megelégedésére zajlott.

PUSZTAMÉRGES
A Magyar Tűzoltó Szövetség az V. Országos Ifjúsági Tűzoltóverseny előkészítése során, április 16-17-én Pusztamérgesen ifjúsági versenybírói felkészítést szervez. Mivel az idei országos verseny helyszíne Pusztamérges lesz június 25-27-én, így az előkészületek is ott zajlanak majd.

RÖSZKE
Nagyhéten és a Húsvéti ünnepek alatt Röszkén a templomi szertartásrend a következő: Április 1-jén, Nagycsütörtökön 18 órakor az Utolsó Vacsora emlékmiséje kezdődik, majd Jeremiás Siralmai, virrasztás az Eucharisztia előtt. Április 2-án, Nagypénteken 16 órakor Keresztút lesz, utána, 17 órakor virrasztás a Szent Sír előtt, a nagypénteki szertartás keretében 14 és 16 óra között folyamatos gyónási lehetőség lesz.

Április 3-án, Nagyszombaton 19 órakor Húsvét vigíliájának ünneplése kezdődik, benne: tűzszentelésre és fényliturgiára is sor kerül. Április 4-én Húsvétvasárnap 9 órakor ünnepi szentmisére kerül sor körmenettel majd 18 órakor esti szentmisére. Április 5-én Húsvéthétfőn igeliturgia kezdődik 18 órakor. A húsvétra való készülődés jegyében a Homokhát TV ünnepváró beszélgetéssel is készült, amit mai adásunkban tekinthetnek meg.

RUZSA
Térségünkből a ruzsai moderntánc csoport gyermek- és junior csapata, valamint a gyermek néptánccsoport is részt vesz április 2-án a deszki Marosmenti Fesztiválon.

SÁNDORFALVA
A közelmúltban került sor a `Sándorfalva történelmi városközpont főutcájának, az Ady Endre utca Alkotmány körút és Kolozsvári utca közötti szakaszának közterület-rendezése és parkosítása a vonzó kisvárosi környezet kialakítása érdekében` című projekt záró programjára és egyben az átadó ünnepségre. Az eseményről készült összeállításunkat a Homokhát TV jövő heti adásában láthatják.

ZÁKÁNYSZÉK
Falugyűlés és lakossági fórum lesz Zákányszéken április 8-án, csütörtökön 18 órától a helyi polgármesteri hivatal házasságkötő termében. `A 2010-es költségvetés és a 2009-es zárszámadás ismeretében szeretnék beszámolni az elmúlt időszak eseményeiről, szeretném megosztani a falu lakosságával mindazokat az információkat, melyek előbbre vihetik közös dolgainkat` nyilatkozta Matuszka Antal zákányszéki polgármester. A gyűlést követően lakossági fórumra kerül sor 19 órai kezdettel, melynek vendége lesz Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselő.

Homokhát TV