Jakabszállástól egészen Kecskemétig üldöztek egy ittas sofőrt szerda este a rendőrök.A 21 éves páhi férfi Ladájával Kecskemétre érkezve sem állt meg, hanem egy piros lámpán is áthajtott, és balesetet is okozott. Miután felborult, futva menekülni próbált, ám végül elkapták a rendőrök.
A Közbiztonsági Háló program keretében hetente háromszor közúti ellenőrzést tartanak kollégáink Jakabszálláson. Tegnap is ez történt, járőreink egy Lada gépkocsit akartak megállítani a községben, ám annak vezetője a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, kollégáinkat kikerülve tovább hajtott Kecskemét irányába mondta el Mihályné Bornemisza Eleonóra, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
Mint kiderült, a Ladát vezető 21 éves páhi férfi vélhetően a szondáztatást akarta elkerülni, amire megvolt az oka, ugyanis ittasan vezetett. A rendőrök hiába üldözték, és jelezték neki, száguldott tovább az 54-esen. Fél 9-kor Kecskemétre beérve, a Halasi út Szent László körút kereszteződésében áthajtott a piroson is, a városközpont irányába. Ekkor összeütközött egy szabályosan közlekedő Volkswagen Ventoval, majd árokba hajtott. A Lada végül felborult, a könnyebben sérült sofőr pedig futva próbált menekülni a rendőrök elől, ám végül elkapták.

Az alkoholszonda pozitív értéket mutatott ki nála, ezért vérvételre is sor került. A Kecskeméti Rendőrkapitányság cserbenhagyás miatt indított eljárást az ügyben tette hozzá a szóvivő.
Forrás:baon.hu