Vasárnap ismét az átlagosnál jóval enyhébb, de már egy kissé változékonyabb idő várható. A rövidebb-hosszabb napos időszakokat gyakran szakítja meg átmeneti felhősödés. Az ország nagy részén nem lesz csapadék, de északon néhol rövid zápor, esetleg zivatar nem kizárt. Megélénkül, főként a Dunántúl déli részén megerősödik a délnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 15, 20 fokot.

A melegfront átvonult az ország felett, a frontális tünetek lassan megszűnnek. A légszennyezettség minimális szinten van, a következő napokban sem várható számottevő emelkedés. Reggel vastagabb tavaszi kabátra van szükség, napközben egy szál pulóver is megteszi. A szabadtéri programokat szinte sehol sem zavarja csapadék. A természet gyors ébredése miatt lassan be kell fejezni a metszést és az új csemeték ültetését.

Hétfőn a délnyugati megyékben már reggel elered az eső, északon és keleten eleinte még előbukkanhat a nap. A csapadék délután a keleti tájakra is átterjed, északon azonban maradnak száraz területek. Főként délelőtt lesz élénk, időnként erős az északnyugati szél. Általában 12, 17 fok között tetőzik a hőmérséklet, a délnyugati határszélen ennél hűvösebb is lehet.Forrás: OzoneNetwork