Némedi Varga Éva őrnagy elmondta: a vállalkozás 2007. eleje óta közel félszáz esetben óriási mennyiségű műanyag csomagoló fóliát vásárolt olasz, valamint magyar cégektől. A vállalkozás fiktív könyvelése szerint az áru azonban nem közvetlenül hozzá, hanem színleg más magyar és román társaságokhoz érkezett meg, hogy így kerüljék el az áfa megfizetését.
A szegedi társaság összesen 110 millió forinttal rövidítette meg a központi költségvetést, kár az eljárás során ingó és ingatlan vagyon lefoglalásával teljes egészében megtérült tudatta az őrnagy.
A széleskörű nyomozás megállapította, hogy a bűnszervezet vezetője az adócsalás elkövetéséből származó pénzt fiktív számlák és kölcsönszerződések felhasználásával forgatta vissza már legális vagyonként a társaság gazdálkodásába, ezzel mintegy 110 millió forintos értékű pénzmosását elkövetve.
Az elkövetők a cselekményüket összehangolt módon, bűnszervezetben követték el. A bűnszervezet vezetőjével szemben adócsalás és pénzmosás, a bűnszervezet tagjaival szemben adócsalás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség közölte Némedi Varga Éva.Forrás:MTI