Európai Uniós forrásból újítják fel a Mórahalom és a Röszkei út autópályáig tartó közút-szakaszát, a környékbeliek által csak Röszkei útnak hívott szakaszt. A nevezett úton buszöblöket is kialakítanak majd, valamint a településen belül egy szegélysort is. Ezzel kapcsolatban az engedélyező hatóság szemlét tart március 25-én, csütörtökön 10 órától az Aranyszöm Rendezvényházban.

A közelmúltban zajlott a Hunyadi ligeti termelő termálkút folyamatos tesztvizsgálata. A vizsgálat célja annak megállapítása volt, hogy a kút pontosan mennyi gázt termel a termálvízzel együtt, valamint a termelt gázzal milyen teljesítményű gázmotoros generátort lehet meghajtani. A tesztvizsgálat sikeres volt abból a szempontból, hogy a termelt gáz minősége és mennyisége alkalmas gázmotoros generátor számára. A kút 1m3 víz termelése mellett 0,5 m3 gázt termelt, a termelt víz hőmérséklete 67 C-fok volt.

A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő főpénztáránál működésbe helyezik azt a beléptető kaput, amely nagymértékben csökkenti majd a fürdőt jogosulatlanul használók számát. A rendszer alkalmas lesz továbbá a fürdő egyidejű vendégszámának megállapítására és a statisztikai adatok készítésére is. A szóban forgó rendszert a szezon kezdetére a nyári bejáratnál is kiépítik majd.

Mórahalom Város képviseletében Csányi László alpolgármester vett részt a Pannon Nyolcas elnevezésű projekt zárókonferenciáján. A szóban forgó, és sikeresen lezárult kezdeményezés kerékpárutak tervezését látta el Szabadka környékén. A projekt szakmai partnerei Szabadka Város mellett Magyarkanizsa község, valamint Mórahalom Városfejlesztési Ügynöksége is.

A Szeged Csanádi Egyházmegye tájékoztatása alapján a Mórahalmi Római Katolikus Plébánia nevét Szent László Király Plébániára módosították. A plébánia postacíme változatlan marad. A Komárom Esztergom megyei Bíróság igazolásában foglaltak alapján a Szent László király Plébániánia tevékenységi köre hitéleti, oktatási, kulturális és szociális.

Az OTP Bank Mórahalmi Fiókjánál, a Szegedi út 3. szám alatt elkezdődtek a felújítási és átalakítási munkálatok. Ezen idő alatt a bankfiók ideiglenesen a Tömörkény utca 3. szám alatt üzemel, a megszokott nyitvatartási rend szerint: hétfőn 8 és16 óra között, kedden, szerdán és csütörtökön 8-tól 14.30-ig, valamint pénteken 8-tól 12 óráig várják az ügyfeleket.

Magabiztos, 4-0-ás győzelmet aratott hazai pályán Mórahalom labdarúgócsapata a Csongrád Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságon! A gólokat Papdi, Udvari, Illés és Daróczi szerezte.

Ingyenes Tibeti Gong koncert lesz az Aranyszöm Rendezvényház nagytermében március 24-én, szerdán 18 órától a Vitalitas Klub keretében. A hangszerek megérintik a legbensőbb énünket, harmóniát teremtenek a lelkünkben és a testünkben. Az általuk kibocsátott hangrezgések segítenek az alfa-állapot elérésében. A Molnár László és Molnár Lászlóné Patai Alice által tartott hangterápiás kezelésre érkezőknek a programra ajánlott polifoam-takarót, kispárnát és kényelmes ruhát vinni magukkal.

A Helyi értékek, Hungarikumok Csongrád megyében – című programsorozat keretében március 27-én, szombaton 14.30-tól az Aranyszöm Rendezvényházban mutatják be a Homokháti Kistérség hagyományos értékeit. A rendezvény keretében lesznek szakmai előadások, termékbemutatók, kiállítások és kóstolók is.

Ugyancsak az Aranyszöm Rendezvényházban és ugyanazon a napon 16 órától a Homokszemek kulturális szomszédoló keretében a Homokháti Kistérségből Pusztamérges és Öttömös település mutatkozik be szellemi értékeivel és anyagi javaival. A programon fellépnek a települések művészeti csoportjai, valamint kóstoló is lesz a nevezett községek gasztronómiai különlegességeiből.
Forrás: Szabó Kati Móranet TV