A közel 200 millió forintos fejlesztés részeként a XX. század második felének történelmét bemutató múzeum mellett a 75 négyzetméteres, kétszintes raktáron kívül egy 115 négyzetméteres időszaki kiállítóhely is épült, s bővítik a látogatóbarát szolgáltatások körét is mondta a politikus a beruházásról tartott sajtótájékoztatón.
A közeljövőben elkészül például az az angol és magyar nyelvű audioguide rendszer, amely a gyűjtemény állandó kiállítását mutatja majd be az érdeklődőknek tette hozzá.
Nagy Imre múzeumigazgató elmondta: az új raktárra azért volt szükség, mert az Emlékpont megnyitásakor még csak virtuális gyűjteménnyel rendelkezett, a dokumentumokat, fényképeket digitalizálták és visszajuttatták a tulajdonosoknak. Az elmúlt években azonban egyre több vásárhelyi ajánlott fel olyan tárgyakat, amelyek kapcsolódnak a közelmúlt történelméhez. A Tornyai János Múzeum gyűjteményéből is kerülnek majd a korszakhoz kapcsolódó tárgyak az Emlékpontba.
Az időszaki kiállítóhely első, áprilisban nyíló saját tárlata 1989-1990, a rendszerváltás korának hódmezővásárhelyi eseményeit mutatja be. Ősszel pedig az 1910-ben Hódmezővásárhelyen Elkán László néven született Lucien Hervé fotógráfiáiból nyílik emlékkiállítás közölte az igazgató.
A sajtóeseményen Mágori Sándor vásárhelyi fényképészmester átadta az Emlékpont munkatársainak azt a több száz felvételből álló sorozatot, amelyet a fotós a rendszerváltozás hónapjai során készített, s amelyek megörökítették az 1989-1990-es politikai változások legfontosabb hódmezővásárhelyi eseményeit.Forrás:MTI