Kis Péter, a megyei főkapitányság bűnügyi vezetője elmondta: a kedd hajnali egyidejű házkutatásokat követően hét, zömében szarvasi illetőségű személy ellen folytatnak eljárást csalás, személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények elkövetése megalapozott gyanúja miatt.

A rendőri akciót követően egyelőre három személyt hallgattak ki, s kettőjüket, közülük egy szarvasi ügyvédet őrizetbe vettek.

Tájékoztatása szerint a nyomozás még 2008 végén, illetve 2009 elején, feljelentések alapján indult. A most eljárás alá vont személyek ugyanis egzisztenciális gondokkal, általában szenvedélybetegségekkel is küzdő embereket arra vettek rá, hogy egy ügyvédi iroda közbeiktatásával, de szándékuktól eltérően, eladják ingatlanjukat. A sértettek elmondása szerint olyan tartalmú dokumentumokat írattak alá az esetenként még meg is fenyegetett, vagy leitatott “eladókkal”, melyben a szerződésben írt vételárat már korában kifizették.

A gyanúsítottak mindemellett hamis okiratokat, jellemzően munkáltatói igazolásokat is beszereztek a sértettek számára, és ezek alapján a nevükben vettek fel készpénz kölcsönt, vagy áruhiteleket.

A már kihallgatottakkal összesen 22 bűncselekmény megalapozott gyanúját közölték. A házkutatásokon talált okiratok és egyéb tárgyak lefoglalása alapján nem zárható ki, hogy további gyanúsítások is lesznek az ügyben. Forrás: MTV.hu