2008 őszén született meg a döntés a szennyvízberuházásról, innentől kezdődött meg az adminisztrációs feladatok, melynek része a létesítési vízjogi engedélyes tervek elkészítése, és a részletes megvalósíthatósági tanulmány megalkotása.
A terveket tervezőik elkészítették most már az engedélyezés van hátra.

A részleges megvalósításhatósági tanulmány előzetes köztes részét a Minisztérium Fejlesztési Igazgatósága elfogadta, így szabad utat kapnak a második közös pályázat elkészítéséhez, és a végleges RMT megalkotásához, ennek határideje június 5-e.
Amikor ezt beadták, utána már a feltételes közbeszerzési eljárást el lehet indítani, ennek feladata a kivitelező cég kiválasztása. Amennyiben az eddigiekkel együtt jó minőségben tudják megvalósítani, akkor idei év őszén elkezdődhet a beruházás. Azonban a beruházás jelentős része 2011-ben indulhat el.

Ujvári László hozzátette: Ez projekt a maximális 85 százalékos támogatást kapta meg. A pályázat kritériumai között szerepelt a település szerkezete, tervezési munkája, földrajzi adottsága , épületek lakóingatlanok elhelyezkedése.

A tervezési munkálatok összege 56 millió forint, ennek 85 százalékát nyerte meg a település, a kivitelezési munkálatok összege pedig 1 milliárd 30 millió forint plusz áfa.