Hozzávalók:
* 30 dkg szűzpecsenye
* 1 tk liszt
* 3 újhagyma
* 2 ek olívaolaj
* 1 ek konyak (vagy 0,5 dl fehérbor)
* 1,5 dl (instant) húsleves
* 2 ek főzőtejszín
* só, bors

Elkészítés:

A húst vékonyan (kb. 1 cm) felszeleteljük, csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a forró olajon megsütjük.
Miután kivettük a serpenyőből, a serpenyőben maradt olajra szórjuk a lisztet, kissé pirítjuk, hozzáadjuk az újhagymát, felöntjük konyakkal (vagy fehérborral) és a húslevessel. Tejszínt öntünk hozzá és az egészet jól összeforraljuk.
Amint a szósz kész, a húst visszarakjuk és rövid ideig a szószban melegítjük. Nokedlivel vagy rizzsel tálalhatjuk.