Az április elejéig tartó programok sora a három és fél éve elhunyt operaénekes, Gregor József emlékkiállításának megnyitójával kezdődik a Szegedi Nemzeti Színházban. A Somogyi könyvtár munkatársai a közgyűjtemény, a család és a színház anyagából állították össze az Örök buffó címet viselő tárlatot a Kossuth-díjas művész születésének hetvenedik évfordulójára.

A fesztivál hivatalos megnyitója március 19-én lesz. A közönség az Olasz Kulturális Központban ekkortól láthatja a hat szegedi fotográfus munkáiból összeállított Tavaszi fotószalon című tárlatot. A kiállítás látogatói Illés Tibor panorámaképei segítségével egy virtuális sétán a város legszebb pontjait is bebarangolhatják majd.

A fesztivál szervezői hagyományosan törekednek arra, hogy a legkisebbeknek is kínáljanak kulturális programokat: lesz tündérbál, matiné hangverseny, zenés meseóra. A rendezvény összeállítói gondoltak azokra a gyerekekre is, akik kénytelenek kórházban tölteni a tavasz egy részét, hozzájuk a Kövér Béla Bábszínház művészei látogatnak el.

A szűk egy hónap alatt Szeged vendége lesz egy-egy beszélgetés erejéig Müller Péter, Vujity Tvrtko, s három neves borász: Áts Károly, Jekl Béla és Taschner Kurt.

A színházi produkciók közül érdekesnek ígérkezik Szilágyi Annamária és Járai Máté zenés estje. A Szegedi Nemzeti Színház két művésze bár már öt éve játszik egy társulatban, nem volt még igazi nagy közös darabjuk, ezért Toronykői Attila rendező segítségével összeállítottak maguknak egyet.

A fesztiválhoz számos kísérőrendezvény kapcsolódik: Szegeden kezdődik az idén húszéves magyarországi Lions mozgalom jubileumi ünnepségsorozata, a színházban énekel Miklósa Erika Rossini Ory grófjában és a víz világnapjai alkalmából is ismeretterjesztő rendezvények várják az érdeklődőket.Forrás: Kultúra.hu