A szombat délután mozgalmasan indult a településen, jött profi sminkes és manikűrös is a helyi könyvtárba, a lehetőséggel pedig sok nő élt is. Voltak közöttük olyanok is, akik már az esti vadászbálba készültek, így a báli ruhájukhoz illő sminket és körmöt készítethették el maguknak.
Ezek a programok egyébként teljesen ingyenesek voltak, aki pedig nem akarta saját bőrén megtapasztalni a változást, kozmetikai termékekkel ismerkedhetett hála a helyszínen lévő szépségtanácsadóknak.
A délután sminkjeit Horváth Kitti, míg a díszes körmöket Páger Anikó készítette el, Anikó még egy teljes kéz-és lábápolást is felajánlott nyereményként a meglepetés sorsoláson.
A fenn említett játéknak nagyon egyszerű szabályai voltak: bárki, aki ezen a napon felírta a nevét és a címét, és bedobta a nyereményládába, az részt vett a sorsoláson.
A nyeremények is nagyon értékes kozmetikumok voltak, emellett volt még az önkormányzat részéről is meglepetés: egy Maroslele naptár, mappa és kulcstartó, de kisorsoltak még néhány darab Lelei füzetet is.
A nagy sminkelés és manikűrözés közben aztán megérkezett Ivancsics Ilona színművésznő is, akit legtöbben talán a Szomszédok című magyar teleregényből ismernek. A művésznő nagyon természetes és kedves volt, portálunknak többek között azt is elárulta, hogy van, aki még ma is Jutkának hívja, de őt ez egyáltalán nem zavarja. Szép emlékeket őriz a sorozattal kapcsolatban, mely mára már igazi kortörténet a fiatalabb generáció számára.
Ivancsics Ilona egyébként 10 évig játszott a soproni színházban, dolgozott a fővárosban is, de már 6 éve hogy úgymond szabadúszóként párjával együtt megalakították a Száguldó Orfeum vándorszínházat is, ami nagyon sikeres az ország minden részén. Mint mondta, nagyon közel áll hozzá a falu és a vidék, hiszen ő is ott nőtt fel, és ennek a jelentőségét és értékét csak jóval később értette meg.
A nőnapi összejövetelen azért volt néhány férfi is jelen, így dr. Martonosi György polgármester is, aki meglepetéssel is készült a jelen lévőknek, mégpedig egy-egy szál szép tulipánnal, megköszönve a nőknek, hogy vannak.

Fekete Evelin