Czékmán Ferikének tetszett a folyóirat-olvasó részleg, ahol a horgász újságban olvashatott kedvenc időtöltéséről, és a látogatás végén leszögezte: be is fog íratkozni.

Lőkös Leila a felnőtt könyvtár orvosi könyveit vette szemügyre, nem véletlenül: orvos szeretne lenni. Élvezte a hajtogatást is, a nőnapi virágkészítést. Még kicsiként tett már látogatást a szüleivel, de most sok érdekeset látott.

Az osztályfőnök, Garai-Szabóné Póth Edit elmondta: a gyerekek kiállítással is készültek, amely a Székelykapuk nemzetközi pályázat része, és a környezet védelmét illusztrálták a diákok a hat tabló képeivel. A tablókat már kiáűllították a PMK-ban, és további városi intézméányekben is bemutatják. A projekt zárása a hónap második felében lesz, akkor küldik el a dokumentációt, és bíznak benne, hogy megnyerhetik a fődíjat, a kedvezményes nyaralást.

Daru Éva, a gyermekkönyvtár munkatársa arról szólt, hogy igyekeznek egy ilyen látogatás alkalmával színes programot összeállítani a gyerekeknek, amelynek része a könyvtár megismerése, de fontos az interaktivitás, így játékra, kérdezz-felelek vetélkedőre is sor kerül ezeken a találkozásokon, ahol a gyerekek egy kis apróságot is készítenek, amelyet emlékbe elvisznek magukkal a látogatás végén.