Óriási show műsorral egybekötött kötélugró gálára kerül sor március 13-án az Aranyszöm Rendezvényházban. A gálát az érdeklődők két felvonásban tekinthetik meg, 14.30 és 17 órakor. A parádés produkciókban bővelkedő ugróköteles örömünnepen az elmúlt 13 év legemlékezetesebb pillanatai is láthatók lesznek egy hatalmas kivetítőn. A meglehetősen izgalmasnak ígérkező programon fellép a mórahalmi ugrókötelesek apraja-nagyja, és a már VB és EB éremmel rendelkező versenyzők. Jegyek elővételben kaphatók a csoport vezetőjénél, Martyin Lászlónénál. A 13 év alatt kisebb családdá formálódott ugróköteles közösségről részletes riportot olvashatnak a Mórahalmi Körkép márciusi számában `Szeretek ugrálni` – címmel.

Március 14-én Családi Tavaszköszöntés és Ünnepi Megemlékezés lesz az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc tiszteletére Mórahalmon. Az ünnepi megemlékezés 15 órakor a Szent László parkban a `48-as emlékműnél lesz, ahol köszöntőt mond Nógrádi Zoltán polgármester, oszággyűlési képviselő. Azt követően a Móra Ferenc ÁMK diákjainak és néptáncosainak ünnepi műsora következik. 16 órakor vásári kavalkád várja az ünneplő közönséget az Aranyszöm Rendezvényházban, ahol kézműves foglakozás, játszóház, és kemencés kalácssütés is lesz. A vendégeket 48 Ft-os finomságok várják -1 pohár sör 48 Ft, 1 pár virsli 48 Ft, 1 tálca sütemény 48 Ft lesz -17.30 órakor pedig a Színházteremben a Grimm-Busz Színház meseelőadására kerül sor `A Piroska és a farkas Most egy kicsit másként!` címmel.

`Szívvel lélekkel`- címmel tart előadást a Kávéházi Társalgások keretében Dr. Papp Lajos szívsebész professzor március 10-én 18 órakor, az Aranyszöm Rendezvényházban. Az előadás nemcsak az orvoslásról és nemcsak orvosoknak szól. A helyszínen könyvárusítás és dedikálás várja a kedves vendégeket a Kairosz Könyvkiadó szervezésében. A programon való részvétel ingyenes!

Sikeresen lezárult a Mórahalom és Ásotthalom közt megépítendő kerékpárút kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárás. Március hónapban aláírják a nyertes kivitelezővel a vállalkozási szerződést. Ezt követően még tavasszal megkezdődnek a kivitelezési munkálatok.

A Mórahalom és Domaszék közt a múlt évben megépített kerékpárúti szakaszt a Nemzeti Közlekedési Hatóság a 2009. június 11-én kelt forgalomba helyezési kérelem alapján 2010. február 18-án kelt határozatával véglegesen forgalomba helyezte.

A Mórahalmi Napközi Otthonos Óvoda vezetősége értesíti az érintetteket, hogy a 2010/2011-es nevelési évre gyermekeiket 2010. április 6. és 9. között 8 és 16 óra közötti időszakban írathatják be az óvodába. A beíratáshoz szükséges dokumentumok a következők: a gyermek születési anyakönyvi kivonata, a gyermek TAJ száma és végül a szülő személyi igazolványa.

Kidolgozták az óvodában a Kompetencia Alapú Óvodai Nevelés keretén belül a `Zöld sziget` elnevezésű projektet, melynek célja, hogy a zöld jeles napokhoz kapcsolódóan, szervezett programokkal, tevékenységekkel megmozgassa, és környezettudatos magatartásra nevelje a gyermekeket, valamint rajtuk keresztül a szülőket is. A projekt kidolgozója Szalma Attiláné óvodapedagógus.

Megnyílt a Móra-Vitál Nonprofit Kiemelkedően Közhasznú Kft. felújított és átalakított konditerme! A helyiségben felkészült segítőkkel és megújult házirenddel várják az érdekelődőket.
Forrás: Szabó Kati