ÁSOTTHALOM
A március 15.-i nemzeti ünnepünk alkalmából megemlékezést tartanak március 12-én 15.30-tól az ásotthalmi községi könyvtárnál, ahol koszorúzásra kerül sor, majd a művelődési házban az általános iskola 2. osztályosai és a Kreatív Kör tagjai adnak ünnepi műsort.

DOMASZÉK
Domaszék Község Önkormányzata és a Domaszék-Röszke ÁMK Domaszéki Bálint Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény nemzeti ünnepünk tiszteletére megemlékezést tart március 12-én 14.30-tól a sportcsarnokban, majd az ünnepi műsort követően a Szabadság téren folytatódik a rendezvény.

DOROZSMA
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére 10 órától műsorral várják az ünneplő közönséget a dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Házban. A műsorban közreműködnek a Jerney János Általános Iskola tanulói, Galkó Bence színművész és Pécsi Dávid hegedűn. Ünnepi beszédet mond dr. Kozma József országgyűlési képviselő. Az ünnepi műsor után koszorúzás lesz a `48-as kopjafánál a Polgármesteri Hivatal Kiskundorozsmai Kirendeltsége előtti dísztéren. Szeretettel várnak mindenkit a megemlékezésre és a koszorúzásra!

ÖTTÖMÖS
Öttömösön március 15-én 9 órától kezdődik az iskolások ünnepi műsora a helyi művelődési házban, majd koszorúzásra kerül sor a Közösségi Ház parkjában a ’48-as kopjafánál.

A `Homokszemek` – elnevezésű és a Homokháti Kistérség kulturális értékeit bemutató szomszédoló keretében március 27-én 16 órától Öttömös Pusztamérgessel együtt ad kulturális műsort az Aranyszöm Rendezvényházban Mórahalmon. A szóban forgó programra az Öttömös nevét fémjelző spárga-különlegességek bemutatásával készül a település. Ugyanazon a napon az öttömösiek részt vesznek ugyanott a `Hungarikumok` című előadáson és kiállításon is.

PUSZTAMÉRGES
Március 12-én 8 órától a Pusztamérgesi Gimnázium, majd azt követően 12.45-től az általános iskola tart megemlékezést a helyi művelődési házban, amelyre minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak. A délutáni megemlékezés kezdete előtt emlékkoszorút helyez el Dr. Papp Sándor, a község polgármestere a parkban található Emlékfánál.

Regionális Nyugdíjas Találkozóra várják vendégeiket a pusztamérgesi Őszikék Nyugdíjas Klub tagjai a helyi művelődési házba március 13-án. A programon a vendégcsoportok és a helyi klubtagok műsorral kedveskednek egymásnak.

RÖSZKE
Tűdőszűrést tartanak Röszkén a II. sz. orvosi rendelő előtt március 22-étől 25-éig 9-től 15 óráig. A tüdőszűrés igénybevételére vonatkozó jogszabályok értelmében 40 éves kor felett a vizsgálat évente egy alkalommal, beutaló nélkül, térítésmentesen vehető igénybe, 40 éves kor alatt a megelőző célú tüdőszűrésért térítési díjat kell fizetni, melynek összege 840 Ft. A foglalkozás egészségügyi vizsgálat kortól függetlenül térítésköteles, amelynek díja 840 Ft – az ennek az összegnek a befizetését igazoló csekk átvehető a Röszkei Teleházban. Kérik a vizsgálatra jelentkezőket, hogy a TAJ kártyájukat és a lakcímkártyájukat vigyék magukkal a tüdőszűrésre.

RUZSA
A Nemzeti ünnepi megemlékezés Ruzsán március 15-én 10 órakor kezdődik az Alkotmány téri Kopjafánál. A program keretében ünnepi műsorra és koszorúzásra kerül sor, 11 órától pedig szentmise lesz a ruzsai templomban.

SÁNDORFALVA
Sándorfalva Város Önkormányzat nagy tisztelettel meghívja a helyi lakosokat a március 12-én, pénteken 18 órakor kezdődő ünnepi műsorra, amit az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója tiszteletére rendeznek a Budai Sándor Kulturális Központban. Ünnepi beszédet mond Kakas Béla Sándorfalva polgármestere. A beszédet követően fáklyás felvonulásra és koszorúzásra kerül sor a Szabadság téren.

Sándorfalva Város Önkormányzata több mint 130 millió forint Európai Uniós támogatást nyert a bölcsőde fejlesztésére. Ennek köszönhetően 2 új csoportszoba jön létre a hozzájuk tartozó kiszolgáló helyiségekkel és felszerelésekkel, eszközökkel, berendezésekkel, továbbá a kicsik egészséges életmódra nevelésében jelentős szerepet játszó sószobával. Ennek köszönhetően a jelenlegi 20 helyett 40 három év alatti, bölcsődés korú gyermek elhelyezése válik lehetővé és 5 új munkahely jön létre.

ZÁKÁNYSZÉK
Csokonai Vitéz Mihály alkotói díjat adományozott Hiller István kulturális miniszter Monoki Lajos tanár úrnak, aki 1969 óta művészeti vezetője a Zákányszéki Parasztkórusnak. A legendás tanár úr munkássága révén lett országosan ismert kórusa és citera zenekara a településnek. Monoki tanár úr népzene iránti végtelen szeretete végigkísérte több mint öt évtizeden át tartó szakmai tevékenységét. A kitüntetést a magyar amatőr énekkari és hangszeres zenei mozgalom terén végzett karnagyi és zenepedagógusi munkája elismeréséül adományozta. A kitüntetéshez szeretettel gratulálunk, további munkájához sok sikert és jó egészséget kívánunk!

Gyermekeknek tartanak lelkigyakorlatot Zákányszéken március 12-én, pénteken 14 órától a helyi plébánián, amelynek témája a fiatalok későbbi megalapozott párválasztásának elősegítése lesz, továbbá a kábítószer fogyasztással járó veszélyekre is felhívják az ifjak figyelmét.
TÉRSÉG
Óriási show műsorral egybekötött kötélugró gálára kerül sor március 13-án az Aranyszöm Rendezvényházban. A gálát az érdeklődők két felvonásban tekinthetik meg, 14.30 és 17 órától. A meglehetősen izgalmasnak ígérkező programon fellép a mórahalmi ugrókötelesek apraja-nagyja, és a már VB és EB éremmel rendelkező versenyzők.
Forrás: Szabó Kati Homokhát TV