Mucsi László, a Városfejlesztési Iroda vezetője a mintegy 230 millió forintos beruházásról elmondta, hogy 881 négyzetméterrel bővül az iskola. Egy új épületet kívánnak felépíteni a hódtói telephelyen, amely 12 tantermet és kiszolgáló helyiségeket foglal magába. Az új épület az első emelet szintjén csatlakozik majd a meglévő épületbe. A munkálatokat a tervek szerint késő őszig végzik el közölte az irodavezető.
Az intézmény jelenleg két telephelyen működik, ám ez a megoldás a polgármester szerint nem ideális. Dr. Lázár János polgármester kifejtette, hogy az Árpád utcai épület energetikai hatékonysága igen rossz, a késlekedés súlyos pénzekbe kerülne a városnak. Ezért is döntöttek úgy, hogy nem várnak megfelelő pályázati lehetőségre, amivel legkorábban jövőre élhetnének. Hódmezővásárhely első embere ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az Árpád utcai épület energiaracionalizálására is pályáznak majd, és a jövőben is oktatási célokra kívánják használni.
Dr. Végh Ibolya aljegyző arra hívta fel a figyelmet, hogy számításai szerint a beruházást hitel felvétele nélkül nem tudják megvalósítani. Árva László, az iskola igazgatója pedig azt emelte ki, hogy a bővítésnek köszönhetően az alsó tagozat 12 osztálya egy épületbe kerülhet.
Kokovai Péter

Megosztom! |