Szegeden meghosszabbítják a 8-as troli vonalát a Dugonics tértől a Tisza Lajos körúton a klinikák felé. A fejlesztés része, hogy megerősítik az útalapot a Vitéz utca Boldogasszony sugárút és a Szentháromság utca közötti szakaszán. Emiatt félpályás útlezárás lép életbe ezen az utcaszakaszon kedd reggel. A Vitéz utca a Szentháromság utca felé egyirányú lesz, valamint megállási és parkolási tilalom lesz mindkét oldalon. A lezárás kedden kezdődik táblázással. Az útépítési munkák szerdán reggel kezdődnek, és előreláthatólag 3 hétig tartanak. Először a Vitéz utca páros oldala kerül lezárásra, majd a páratlan oldala. A munkák befejezése után a Vitéz utca forgalmi rendje megváltozik: egyirányú lesz a Szentháromság utca irányába. Parkolni csak a páratlan, belváros felőli oldalon lehet, a páros oldalon pedig kerékpárút lesz majd.
A fejlesztés a Szeged elektromos közlekedési fejlesztése projekt része. A kivitelező az áramellátási tender nyertese: a Szeged SV 2009 konzorcium tagjai: Siemens Zrt. és VIV Zrt. , amely 3 milliárd forintból korszerűsít 8 áramátalakító állomást, a kábelhálózatot, meghosszabbítja a 8-as troli vonalát és kiépíti az új 10-es trolivonalat.
A Körtöltés utcai és a Dugonics téri végállomás között nem változik a 8-as útja. Onnan a trolivonal öt megállóval bővül. A Tisza Lajos körúton a Honvéd téri templom oldalán áll meg, az Aradi vértanúk terén pedig a Hősök kapuja mellett, majd bekanyarodik az egyirányúsított Semmelweis utcába, ahol a végállomása lesz. Onnan az egyirányúsított Markovits és Vitéz utcán megy tovább, a Szentháromság utcára. Ott a Ságvári-gimnázium oldalán áll meg, ahonnan visszakanyarodik a Tisza Lajos körútra, és az Assam teaház előtt áll meg.Forrás:
szegedma.hu