K. D. egy pécsi szupermarketben dolgozott tavaly augusztusig, amikor is a közvetlen főnöke SMS-ben tudatta vele, másnap már nem kell dolgoznia. Az ominózus telefonos üzenetet azt követően kapta, hogy munkatársi körben szóvá tette: a főnök az új, a cégtől egyébként ingyen járó belső kommunikációs eszközért fejenként ötezer forintot kíván kasszírozni.

K. D. ettől kezdve összeférhetetlen lett, és hamarosan fel is hívták a biztonsági cégtől: valóban mehet. Ám csak egy hónap elteltével kapott levelet arról, hogy közös megegyezéssel megszűnt a munkaviszonya. A levél mellékletében a volt alkalmazó egy állítólagos videofelvételre hivatkozott, amelynek tanúsága szerint K. állítólag durván beszél az egyik kollégájával.

A több ponton is furcsa ügyet a múlt év szeptemberében bíróságra vitte a kirúgott biztonsági őr. Panasza nemcsak az SMS volt, hanem az is, hogy egy hónap elteltével postázták a közös megegyezéses munkaviszony-megszüntetést, utólagos aláírással. K. D. ügyvédje akkor azt mondta, jók az esélyeik, és dr. Dékány Alexandrának igaza lett.

A közelmúltban a Pécsi Munkaügyi Bíróság megközelítőleg egymillió forintot ítélt meg munkabér, elmaradt munkabér és több havi átalánytérítés címén K. D.-nek, minden különösebb procedúra nélkül. Egy tárgyalás volt mindössze, amelyen a K. D.-t alkalmazó cég képviselője nem jelent meg. Nagy valószínűséggel azért, mert éppen `átalakult“, ugyanis mikorra érvényesíteni kellett volna a biztonsági őr követelését, a cég éppen felszámolás alatt állt.

Ám miután K. D.-t törvényesen bejelentve foglalkoztatták, így a felszámoló jogosan igényelhette a Bérgarancia Alapból a csaknem egymillió forintot. A pénz hamarosan megérkezik a volt biztonsági őr számlájára. Forrás:beol.hu