Mezőkovácsházán a tervek szerint március közepén nyitja kapuit a Lidl áruház, ezzel a városban a Pennyvel együtt két multinacionális cég is keresi a vásárlók kegyeit.

— A város lakóinak többsége örül az új áruháznak. Az élelmiszer-eladásban érdekelt kereskedők viszont azzal vádolják a testületet, hogy az ő kárukra engedtük a beruházást — mondta Bakos István polgármester. Hozzátette, az önkormányzatnak nincs joga megakadályozni egy ilyen beruházást, annál is inkább, mert magánterületen építkeztek.

Nagy volt a várakozás Orosházán, hogy a lebontott MHSZ épületének helyén megépül a város második Penny Market üzlete. A földmunkákat elkezdték, majd csendesen elvonultak az ott dolgozók a területről. Úgy tudjuk, építési engedélye van a cégcsoportnak, ahogy az Aldinak is, amelyik a Tesco szomszédságában fogalmazta meg üzletépítő szándékát. Ők is eljutottak az építési engedélyig, ám információink szerint az elmúlt hónapokban minden kapcsolat megszűnt a város és a kereskedelmi láncok között. Az engedélyek két évig érvényesek, lejártuk előtt azonban meghosszabbíthatók.

Szarvast szeretik a multik. A város főutcáján szinte egymásba érnek az üzletek. Van itt Spar, Penny, Profi, Lidl és Tesco is. A sor hamarosan folytatódik, az Aldi is megvásárolt egy nagy területet. A rajta álló régi épületet már lebontották, az építkezés még nem kezdődött el.
Békéscsabán is több lehetséges befektető érkezéséről suttogtak a jól értesültek.

Szó volt róla, hogy a Praktiker tőszomszédságában található, évek óta üresen álló telekre az Auchan érkezhet, ám az ügyben konkrétumokkal egyelőre még nem keresték meg az önkormányzatot. A bauMax is a megyeszékhelyen szándékozott új üzletet létrehozni. Egy hónapokig látható hirdetőtábla szerint a cégcsoport meg is vásárolt egy telket a Szarvasi úti híd lábánál, ám azóta az építkezést reklámozó transzparens eltűnt az ott közlekedők szeme elől. Úgy tudjuk, ugyancsak ezen a környéken, egy másik üres telekre vetett szemet az Aldi.

Lasszóval sem tud multit fogni Dévaványa. Pedig nagyon szeretnének, mert éppen a konkurencia hiányában többek szerint a kisboltok méregdrágán adnak mindent. Az önkormányzat a közelmúltban már egy speciális bizottságot is alakított, melynek feladata, hogy tárgyaljon a nagy élelmiszerláncokkal, próbálja meg a városba csábítani őket.Forrás:beol.hu