Hódmezővásárhely Önkormányzata az Operatív Program keretében kiírt pályázaton 16 millió 254 ezer 360 forint támogatást nyert még 2008-ban. Nos, a megnyert a pénzből a drogprevencióért című program indult el 2009 március 3-án, amely 2010. február 28-án zárul. A 12 hónap alatt a programok négy alappillére épültek mondta el Horváth Zoltán, projektmenedzser, aki elmondta, hogy egy nagyon sikeres programon vagyunk túl.
Létrehoztak egy lakótelepi klubbot, amely heti 5 alkalommal volt nyitva délutánonként. A klubban ingyenesen lehetett internetezni, csocsózni, asztaliteniszezni, valamint működött egy pszichológiai tanácsadás is. A klubhoz hozzácsatoltak egy film klubbot, melyet a program legsikeresebb részeként említett a projekt menedzser. Több százan, illetve ezren látogatták a csoportfoglalkozásokat, melyeket ugyancsak térítésmentesek voltak. Továbbá sportprogramokat is szerveztek, valamint a negyedik pillér a tábori foglalkozások voltak, melyeket Mártélyon rendeztek meg.
Sajnáljuk, hogy véget ért a program, amely nagyon nagy előrelépés volt a város életében, hiszen eddig nem volt lehetőség, ahol a fiatalokat bevonva tudtak volna foglalkozni a drogproblémákkal mondta el Horváth Zoltán, aki zárásként hozzátette, hogy a pályázat előírja, hogy a lakótelepi klubbot még 3 évig fent kell tartani, amit megvalósítanak majd, de kell hozzá keresni forrásokat.

Megosztom!
|