A Fidesz elnöki stábjának vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a rendszerváltás óta egyetlen párt sem gyűjtött össze ennyi kopogtató cédulát. A politikus szerint ez azt mutatja, hogy régen látott egység van a magyar társadalomban, soha ennyien még nem akarták a változást, illetve soha ennyien még nem vágytak egy korszak lezárásárára.
Szijjártó Péter gratulált Lázár Jánosnak, aki az egyik legtöbb ajánlást összegyűjtő jelöltjük. Hangsúlyozta, hogy Hódmezővásárhelyt gyakran említik példaként, hiszen ha itt úrrá tudtak lenni a problémákon, ezt országos szinten is meg lehet tenni.
Dr. Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő ezen a sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Hódmezővásárhelyen, Mártélyon, Mindszenten és Székkutason 13500 ajánlószelvénnyel tisztelték meg a választópolgárok. Ebből 2010 szelvényt átadtak a választási bizottságnak, a többit pedig határidőre megsemmisítik. Lázár János elmondta, hogy 301 aktivistaközreműködésével sikerült ezt a mennyiséget összegyűjteni. Hozzátette: reméli, hogy a választáson is hasonlóan magas lesz a részvétel.

Kokovai Péter