Az egész családot nyomorba döntötte a férjem játékszenvedélye. Soha nem gondoltam, hogy a négy gyerekemmel olyan mértékben kell valaha is nélkülöznöm, hogy harisnyát sem tudok venni nekik, vagy a számláktól való rettegés fenyeget. Ráadásul a párom függősége az anyósomékat is beszippantotta, ők is eladósodtak, mert szerettek volna segíteni a fiuknak panaszolja Krisztina, aki ma már tudja, a férje gyógyíthatatlan szenvedélybeteg, mégsem tud neki megbocsátani.

Tönkretette a családot a férj játékszenvedélye.

Hogy András függősége mikor kezdődött, nem tudni. A család kálváriája azonban akkor indult, amikor Krisztina véletlenül felbontotta a férje nevére érkezett banki levelet, és megtudta, hogy a családfő a tudta nélkül vett fel több millió forint hitelt.

Mint később kiderült, ezt másik 78 banknál is eljátszotta, és ahogy számolom, már ott tartunk, hogy havonta a jelenlegi bevételünk sokszorosára lenne szükségünk ahhoz, hogy mindent ki tudjunk fizetni. De még most is minden pénzünk szerencsejátékra megy el. Az utolsó fillérünk is a kaszinóban köt ki, még akkor is, ha már ételre valónk sem marad.

András egy idő után már kölcsönökből finanszírozta szenvedélyét, de megtörtént, hogy szó nélkül kiürítette a családi kasszát. A férfi erkölcsileg és anyagilag is gyorsan a lejtő aljára került: otthon azt hazudta, a hitelezői megfenyegették, ha nem rendezi adósságát, agyonverik. Ekkor a rokonság egy része összefogott, és megpróbáltak segíteni neki. De a tőlük kicsikart százezrek is percek alatt a játékgépben landoltak.

Azt, hogy nagy baj van, már nemcsak Krisztina, hanem András is tudja. Belátta, hogy beteg. Nemrég segítséget is kért egy szakembertől. Ám a fiatalasszony úgy látja, nagyon, de nagyon hosszú lesz a változáshoz vezető út, ugyanis az orvosi kezelés ellenére is megtörténik, hogy ha pénz kerül a férje kezébe, akkor addig meg sem áll, míg tétre nem teszi.

Elvileg lehetetlen csalni a játékgépeken

Minden magyarországi pénznyerő automatát Integrált Ellenőrző Készülékkel, úgynevezett `fekete dobozzal` kell ellátni. Ez a készülék a vezérlőrendszer plombákkal biztosított, zárt dobozán belül helyezkedik el, és az adatokat öt évig kitörölhetetlenül tárolja. Ezenkívül minden gép három, különálló elektro-mechanikus számlálóval is rendelkezik, ami a bedobott, s a kifizetett pénz összegét és az összes tét nagyságát rögzíti. Lehetetlen a manipulálás, a beavatkozás, így a csalás is.

(heol.hu)