A személyiségi jogok és a nyomozás érdekei miatt a gyanúsítások közléséig a rendőrség nem hozhatja nyilvánosságra az ügyben érintett személyek nevét.

A bochumi ügyészség átadta a Nemzeti Nyomozó Irodának a futball bundabotránnyal kapcsolatosan készített, a németországi nyomozást összefoglaló anyagot közölte az NNI. A további nyomozati iratok átadása jogsegély formájában történik.

A nyomozást tavaly december elején rendelték el, jelenleg az ügyben érintett futballisták tanúkénti kihallgatása és a mérkőzésekhez kapcsolódó iratok beszerzése folyik. A személyiségi jogok és a nyomozás érdekei miatt a gyanúsítások közléséig a rendőrség nem hozhatja nyilvánosságra az ügyben érintett személyek nevét olvasható a közleményben.

A tavaly novemberben kirobbant nemzetközi bundabotrányban a bochumi ügyészség bejelentése szerint 13 magyarországi, első osztályú találkozó is szerepel a több mint kétszáz érintett mérkőzés között. Az Európai Labdarúgó Szövetség saját hatáskörében mintegy negyven mérkőzés eredményét találta gyanúsnak, ezek közül hétnél vizsgálódik tovább, köztük van a Fenerbahce-Budapest Honvéd Európa Liga-selejtező.

Az NNI a Magyar Labdarúgó Szövetség feljelentése nyomán, a büntetőeljárást felügyelő ügyészség utasítására december 1-jén indított nyomozást az utánpótlás-válogatott három tavalyi mérkőzése kapcsán ismeretlen tettes ellen, vesztegetés megalapozott gyanúja miatt. A Nemzeti Sport pénteki számában azt írta, az NNI már a Magyar Kupa tavalyi döntője (Honvéd-Győr) ügyében is vizsgálódik.Forrás:MR1