— A főnököm a gyengébb nem egyik képviselője. Nem tartom jó vezetőnek, mert kiszámíthatatlan, gyakoriak a hangulatingadozásai és nem viseli el a kritikát — mondta egy, a neve elhallgatását kérő szolnoki férfi. — Persze vannak jó tulajdonságai is, amelyekben viszont a férfi főnökök szűkölködnek: együttérző és megértéssel fogadja, ha táppénzre kell mennem.

A szolnoki születésű Oláh Lajos bácsi viszont nem tartja jobbnak a férfi főnököket a női vezetőknél.
— Nem igaz, hogy a nők kiegyensúlyozatlanabbak, hiszen az erősebb nem képviselőinek is vannak jobb és rosszabb napjaik — kezdte a negyven év munkaviszonyt a háta mögött tudó nyugdíjas pedagógus. — Viszont a férfiak teljes mellszélességgel főnökök és ezért talán hatékonyabban tudnak vezetni egy céget. A nők, ha vezetők is, anyák, feleségek, akiknek mindig a legelső helyen a család áll, míg a férjek, ahogyan mondják: `készre mennek, készre jönnek` — folytatta. — Mindemellett a hölgyek nagyobb empátiával, beleérző képességgel rendelkeznek és elnézőbbek családi problémák esetén. Persze a nagyon mutatós női alkalmazottakat olykor vetélytársnak tekintik, így előfordulhat, hogy több munkát adnak nekik, esetleg magasabb a túlóraszámuk is a csinosabb beosztottaknak.
Lajos bácsi szerint a férfi főnökök a hölgyektől is `férfias` teljesítményt várnak el, tekintet nélkül azok magánéletére.
— Teljesen egyenrangú félként kezelnek a tárgyalásokon — számolt be tapasztalatairól Henter Margit, az ING Biztosító Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóságának kiemelt értékesítés szervezője. — Véleményem szerint a női főnökök empatikusabbak, több dologra is tudnak egyszerre figyelni, nagyobb érzelmi intelligenciával rendelkeznek, konfliktuskezelésük hatékonyabb, viszont rosszabbak a hosszú távú koncepciók kidolgozása terén, anyáskodóak, könnyebben `kiborulnak` — folytatta.

— A csapatszellem kialakítása egy vezetőnek szerintem nagyon fontos feladata! Egy jó csapattal könnyű dolgozni, jönnek utánam csak az irányt kell mutatnom. Fontosnak tartom, hogy a nők merjék felvállalni a vezető szerepet, ha kapnak rá lehetőséget! A családot is remekül el tudjuk igazgatni, a munkahelyen sincs ez másként!
Papp László, a Remondis Szolnok Zrt. ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy rengeteg női főnökkel, polgármesterrel találkozik nap, mint nap, akiket állítása szerint teljesen egyenrangú félként lehet és kell kezelni.
— Sokszor tapasztalom, hogy a hölgyek szorgalmasabbak, mint az erősebb nem képviselői és így gyakran felkészültebbek is. Műszaki dolgokról viszont a férfiakkal jobban el lehet beszélgetni, ezen a téren az erősebb nem lépviselői csakugyan `erősebbek`.

A többség vezetőként sem változik

Egy pszichológus szerint nem az számít, hogy ki melyik nemhez tartozik, hanem az, hogy ki milyen ember. A segítőkész, jószívű, kedves emberek hatalmi pozícióba kerülve sem viselkednek másként, míg azok, akik hataloméhesek, törtetőek, nagy valószínűséggel vezetőként sem lesznek mások. Persze a szakemberek szerint nem ritka, hogy a főnöki székbe kerülve vannak, akik vérszemet kapnak és egészen mások lesznek, mint amilyenek korábban, alkalmazottként voltak.
(szoljon.hu)