A helybeliek szerint Karsai csak kampányol, ráadásul az érintett asszony mindent megkapott az önkormányzattól, van munkája is, ráadásul MSZP tag volt.

15 ezer forint értékben tartós élelmiszert, 4 mázsa fát, ágyneműt hozott csütörtök délelőtt dr. Karsai József MSZP-s országgyűlési képviselő, egyben képviselő jelölt egy újkígyósi, nehéz körülmények között élő asszonynak. Ladányi Istvánné örömmel fogadta az ajándékot, sőt elpanaszolta a képviselőnek, hogy 40 ezer forintos tartozása miatt hamarosan ki fogják kapcsolni a villanyát is.

Karsai erre készpénzben nyújtotta át neki ezt az összeget. Sőt, rendezte a 46 éves, gyakorlatilag egyetlen helységben élő nő 15 ezer forintos bolti adósságát. Igaz, a terepjáróval érkező, battonyai segítők beállva a kerítés nélküli ingatlan udvarára, összetörték a kerti csap alatti aknát, melyet aztán egy fémlemezzel fedtek le.

– Isten áldja meg magát – ölelte meg a könnyekig meghatott asszony a képviselőt a Magyar Televízió kamerájának kereszttüzében. Karsai József hangsúlyozta, az asszony volt bent az önkormányzatnál, de nem kapott segélyt. Ezt maga az érintett is megerősítette, bár lapunk kérdésére azt mondta, átmeneti segélyt ugyan nem, de lakásfenntartási támogatást kap.

– Folyamatosan elutasítják őt az önkormányzatnál. Milyen országban élünk? Ország ez, ahol idetoboroznak embereket, hogy gyalázzanak? Ez példátlan egy keresztény településtől, levelet fogok írni a püspöknek – mondta Karsai arra utalva, hogy utcáról többen neki címezték mondanivalójukat.

Karsai József és segítői megérkezésének hírére néhány, a hallottak alapján nem baloldali helybeli gyűlt össze az utcán. – Ne gyere ide! Nem itt kell segíteni, hanem a parlamentben kellett volna, amikor a gombokat nyomtad – kiáltották oda a képviselőnek, aki nem maradt adó a válasszal, miután nem tudtak megegyezni abban, hogy ki is a `fasza gyerek`. A helybeliek úgy vélekedtek, nem Karsai József az.

– Akkor van helyén a szíved, ha te is ideállítasz, és segítesz! Ezt a nőt elutasították, amikor segítséget kért. Ha látom, hogy megfagy valaki, segítek. Ezer embernek segítettem! – lőtt vissza Karsai. A segítséget hozó csapatot távozóban is megtalálták az utcán álldogálók, vitába keveredtek a Magyar Televízió stábjával is. Azt már Ecker György önkormányzati képviselő, a helyi Fidesz elnöke mondta: “Jó, hogy Karsai Józsefnek van GPS-e, így legalább négy év után újra idetalált Újkígyósra, hogy kampányfilmet forgasson.

Lapunk kérdésére az érintett azt mondta, átmeneti segélyt ugyan nem, de lakásfenntartási támogatást kap a helyi önkormányzattól.
Az önkormányzatnál az elhangzottakra reagálva elmondták, Ladányi Istvánné mindenféle támogatást megkapott.

Decemberben 5 mázsa fát juttattak neki, kapja a lakásfenntartási támogatást, és megítélték az átmeneti segélyt.

Szebellédi Zoltán polgármester elmondta, korábban a gondozási központ ellátottja volt az asszony, de miután jelezte, hogy talált munkát, nem jár be a központba.

– Az, hogy sok ember mélyszegénységben él, részben Karsai Józsefnek is köszönhető. Örülnénk, ha Karsai József figyelemmel kísérte volna a település problémáit. Sajnos eddig nem érdeklődött, nem tudunk róla, hogy tartott volna fogadóórát. Mi a rászoruló embereket a civil szervezetekkel egyeztetve, szociális szakemberek révén választjuk ki, nem a pártagság alapján – utalt arra a polgármester, hogy érintett hölgy a szocialista pártnak volt tagja.

Ladányi Istvánné később azt mondta, kapott az önkormányzattól fát, valóban van munkája, de rossz sorban él, ezért nagyon örül minden segítségnek, kapja azt Karsai Józseftől, vagy az önkormányzattól.Forrás:beol.hu