Dr. Somodi Lilla jegyző az ajánlószelvényről elmondta: ha valaki nem kapta meg a múlt héten, annak az lehet az oka, hogy nem szerepel a neve a választói névjegyzékben. Hogy ennek mi az oka, az is kiderülhet, illetve kérheti felvételét a névjegyzékbe február 17-én 16 óráig. Ezt Kisteleken a Polgármesteri Hivatalban, a földszint 9-es szobájában Sándor Szidóniánál lehet megtenni mondta el a jegyző. Dr. Somodi Lilla figyelmeztetett: ez a határidő jogvesztő, ami azt jelenti, hogy ha valaki addig nem veteti fel magát a névjegyzékbe, akkor április 11-én, illetve ha lesz második forduló, akkor április 18-án nem tud élni választó jogával, mert a választás napján sem vetetheti fel magát a jegyzékbe.

Kiemelte, legjobb, ha nem adja oda senkinek üresen, inkább saját maga töltse ki. Fontos, a személyi szám pontossága, és a saját kezű aláírás. Felhívta a figyelmet, hogy aki április 10-e után lakcímet változtat, nem fog tudni szavazni, mert a megszűnt címe, vagy tartózkodási helye szerinti választókörben már nem lesz jogosult szavazni, az új címe szerinti választókör névjegyzékébe akkor már nem vehető fel.

A kisteleki szavazatszámláló bizottság összetételéről döntött a képviselő-testület. Továbbra is hét szavazókör lesz, a Polgármesteri Hivatal 8-as szobájában egy, az általános iskolában kettő, valamint a zeneiskolában, a gimnáziumban, az Ipartestületi Székházban és a Rózsaliget Kollégiumban egy-egy. Fiatalítottak a tagok között is, illetve a Helyi Választási Bizottságot is megválasztották. Néhányan lemondtak, de Csejteiné Pigniczki Rózsa tanárnő megmaradt elnöki pozíciójában. Új tagok Szalainé dr. Keresi Szilvia és Virág Krisztina, póttagok Pataki Edina és Bazsó Ibolya, akiknek a munkájára majd csak ősszel kerül sor.

Magazinunkban Mészáros Gábor, a Polgármesteri Kabinetiroda vezetője elmondta: egy LHH pályázatot adtak be novemberben a Hétszínvirág óvoda bővítésére és felújítására. Azóta volt helyszíni szemle, márciusra döntés várható, és remélhetőleg nyertesség esetén, nyáron hozzá lehet fogni a munkákhoz. Egy bővítéssel lesz egy tornaterem és egy foglalkoztató, orvosi szoba, egy szárny felújításra kerül, később a homlokzat is, és az egész épület magas tetőt kap. A 60 millió forintos beruházáshoz 95 százalékos támogatási arány tertozik.

Beszámolt arról is, hogy előkészítés alatt van az iskola bővítésének, felújításának LHH pályázata. Ebben szerepel egy tornaszoba, hogy ne kelljen átjárni a Sportcsarnokba sok időt vesztve. Erre most azért van szükség, mert vannak párhuzamos órák is, és kicsi is a meglévő tornaterem. A pályázat másik része a régi szárny teljes belső felújítása és akadálymentesítése, külső energetikai felújítása. A héten adják be ezt a pályázatot, a remélt nyertesség esetén a nyáron ez a beruházás is elindulhat tette hozzá.

A múlt héten lezárult teremfoci bajnokságot is összefoglalta. Mint mondta, a tágabb régióból is érkeztek csapatok, de Sándorfalva, Szeged, Hódmezővásárhely csapatain túl még budapesti csapat is játszott. Összesen 43 csapat nevezett, kilenc hét alatt több mint 500 sportoló mérte össze tudását a 216 meccsen, és összesen 2000 gól született. Nem egyszerű összehozni egy ilyen sportrendezvényt a költségek miatt sem, de a nevezési díjakon felül egy bankot sikerült megnyerni, Kistelek Önkormányzata is mellé állt, de a Csongrád Megyei Önkormányzat is egy jelentősebb összeggel segítette a bajnokság megszervezését. A végeredmények tekintetében az A ligában az Armando, a B ligában az Acélbikák, a C-ben a Fecskefészek győzött, a D liga győztese a Szatyi lett.