A HISZK Kalmár Zsigmond tagintézményének végzős diákjai még a nyitótánc megkezdése előtt bevonultak a Fekete Sas színpada elé, ahol feltűzték nekik a szalagot, amit a ballagásig viselhetnek. Ötvenkét nyitótáncos kápráztatta el a megjelenteket produkciójával. A koreográfiát készítette és betanította Földesi Gyula tánc- és illemtanár. A vendégek nem unatkoztak a tánc ideje alatt, mivel a rendkívül széles zenei stílust felvonultató produkcióban volt angol keringő, cha-cha-cha, csárdás, és salsa.
A Kalmár Zsigmond tagintézmény igazgatója Pap András nyitóbeszédében elmondta, hogy a bálozókról szól az este, amelynek keretében megünneplik a hagyományokat. Mint mondta sok megmérettetés, küzdelem áll az elmúlt évek hátterében, amelynek egyik állomása a szalagavató bál.
Pap András igazgató portálunknak elmondta, hogy 1996 óta tartják meg szalagavató diákbáljukat. Szombat este huszonhat pár mutatta be tudását angol keringő, cha-cha-cha és csárdás keretében. A Földesi Gyula tánc- és illemtanár által koreografált produkciót szeptember óta próbálták a diákok, és ahogy közeledett a bál megvalósulásának időpontja, a heti egy alkalom helyett már kétszer gyakoroltak. A szervezésben a tantestület tagjai segítettek, illetve a végzős diákok osztályfőnökei, akik szintén nagyban segítették a bál megvalósulását.
Pusztai Szandra, a HISZK Kalmár Zsigmond tagintézmény 12/b osztályos tanulója angol keringőt, salsat, cha-cha-chat, és csárdást mutatott be a közönségnek. A táncok közül a cha-cha-cha nyerte meg a tetszését lendületessége, energikussága miatt. Mint azt portálunkkal megosztotta, továbbtanulási tervei között szerepel a HISZK Corvin Mátyás tagintézmény, ahol szakács vagy cukrász képzést választaná. A táncot október eleje óta gyakorolták heti egy alkalommal, azonban a 2010-es év beköszöntével megduplázódott a próbák száma.

A 12/b osztályos Nagy Zoltán a www.promenad.hu-nak elmondta, hogy keringőt, cha-cha-chat, és csárdást adtak elő. Párjával, Pusztai Szandrával a tánc hozta össze. A csárdást kedvelte leginkább. Informatikai mérnöknek vagy gépészmérnöknek szeretne továbbtanulni.
A tizenhárom éves Pusztai Fanninak nővére táncolt a bálon. A táncok közül a csárdás nyerte el leginkább tetszését. A rendezvényre családjával, rokonaival, nagyszüleivel érkezett. Fanni hozzátette, a szegedi Tömörkény Gimnáziumban képzeli el a továbbtanulást.
További fotókat a képgalériában tekinthetik meg!

Kokovai Péter és Piskor Csilla