Hozzávalók 4 személyre:
1 kg burgonya
3 fej hagyma (20 dkg)
20 dkg húsos füstölt szalonna
4 tojás
3 dkg vaj + a formához
Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és sajtreszelőn lereszeljük úgy, hogy szép hosszú szálakat kapjunk. A hagymát meghámozzuk, félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk.
A burgonyát és a hagymát összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük. A tojást felverjük, és ráöntjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, és belesimítjuk a masszát. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A vajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a szalonnát. A burgonyás masszára öntjük. A sütőben kb. 45 percig sütjük, almakompóttal vagy más gyümölcskompóttal kínáljuk.