Egy mintegy 20 millió forintos CÉDE pályázat révén sikerült a Kakasszéki Gyógyászati Központban felújítani egy régi gyógymedencét, amelyben a messze földön híres kakasszéki gyógyvíz van.
Dr. Sonkodi Gábor főorvos, a kakasszéki gyógyintézmény vezetője elmondta, nagyon várták már, hogy átadják a megújult medencét, a betegek kezelése azonban csak valószínűleg jövő héten kezdődik meg, ott jártunkkor mégis megmártózhatott pár beteg.
A megújult medencében már nemcsak délutáni fürdőzés, hanem súlyfürdő kezelés is a betegek rendelkezésére áll, illetve van egy betegbeemelő lift is azon betegek részére, akik egyedül nem tudnak a medencébe bemenni tette hozzá a főorvos.
A híres kakasszéki gyógyvizet a központban főleg úgynevezett degeneratív, vagy köznapi néven kopásos megbetegedéseknél használják ki, de alkalmas még különböző bőrgyógyászati és nőgyógyászati kórképek kezelésére is.
Dr. Kallai Árpád, az Erzsébet Kórház-Rendelőintézet főigazgatója portálunknak elmondta, szeretnék még tovább fejleszteni a gyógyászati központot, így pályáznak a DAOP keretében egy tetőtéri nappali kórház kialakítására is, ami egy közel 250 millió forintos beruházás lenne. A mostani felújítással kapcsolatban azt is elmondta a főigazgató, hatékonyabban működik a medence és a benne lévő szénsavas és magas sótartalmú gyógyvíz is sokkal tisztább.
A Kakasszéki Gyógyászati Központ egyébként nem csak a vásárhelyiek és a Csongrád megyeiek igényeit elégíti ki, mert az ország egész területéről érkeznek gyógyulni vágyók, akik így továbbviszik az intézmény jó hírét fejezte be dr. Kallai Árpád.

Fekete Evelin