Hozzávalók:
10 szelet sertéskaraj vagy -tarja
10-12 db közepes burgonya
5 db paprika
5 db paradicsom
4-5 nagy fej hagyma

bors
liszt
olaj
víz
Elkészítés:
A hússzeleteket közepesen vastagra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk, forró olajban átsütjük. A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk, egy kiolajozott tepsit kirakunk vele – akár két rétegben is -, megsózzuk, borsozzuk. Erre halmozzuk a karikára vágott hagymát. A hagymarétegre kerül a már átsütött hús, amire újból hagyma, felszeletelt paprika, paradicsom kerül. A tetejét felkarikázott burgonyával rakjuk ki, majd egy kis (hússütésből visszamaradt) olajjal meglocsoljuk, újból sózzuk, borsozzuk. Aláöntünk kb. 3 dl vizet, alufóliával lefedjük, majd kb. 1,5 – 2 órán keresztül pároljuk a sütőben kb. 200 fokon. A sütés utolsó fél órájában vegyük le a fóliát, és a tetejét süssük aranybarnára.