“Önök Hódmezővásárhelyen végeznek, és az lenne az önkormányzat kérése, hogy ha máshol is tanulnak tovább, maradjanak itt, erősítsék a várost” szólt Almási István alpolgármester a bálozó középiskolásokhoz és szakmunkás tanulókhoz.
A február 6-án a Fekete Sasban megrendezett diákbálban a felnőtt kor küszöbén álló fiatalok egy-egy szál virággal köszönték meg osztályfőnökeik fáradozását. A végzősök osztályfőnökei: Gojdárné Száraz Nagy Mária, Tóth Kovács Linda, Mihály Orsolya, Mucsiné Csorba Györgyi, Bocsor Ede, Török Ferenc és Sovány Mihály.
A diákok angol és bécsi keringőt jártak. A látványos nyitótáncot Szögi Barbara tánctanár tanította be a diákoknak. A klasszikus táncok után következett a meglepetés, egy fiatalos, rockis tánc, melynek központi témája a foci volt. A fiúk futballmezben, a lányok szurkolónak öltözve ropták az örömtáncot.
Pótáriné dr. Hojcsi Zsuzsanna tagintézmény-vezető szerint a nyitótánc mögött álló rengeteg munka mellett további komoly előkészületek folytak az iskolában. A vacsora megszervezése, a jegyek árusítása és a kellékek beszerzése is sok dologgal járt. A szervezést már több éve Orbán Erzsébet tanárnő végzi professzionális szinten. A Corvinban hét végzős osztály van, így táncosokban nem volt hiány, és a diákok nagy lelkesedéssel készültek az estre.
A huszonegy éves Mészáros Edina, aki eladónként dolgozik, ikertestvérét kísérte el a bálra, aki szakácsként végez idén. Mint azt hírportálunknak elmondta, a testvére végzős létére nem táncolt. Mészáros Edina hozzátette: ez az első Corvin-bálja.
Virág Anita húsz éves, és egyik barátnője végez 2010-ben. A futballista tánc nyerte el leginkább a tetszését lendületességével, energikusságával, de a bécsi és az angol keringő koreográfiáját is dicsérte.
A HISZK Eötvös József Székhelyintézmény 11. osztályos tanulója, Pápai Réka angol és bécsi keringőt, valamint salsát, és szambát táncolt az est folyamán. A táncpartnere R. Nagy Zoltán, akivel régóta barátok. Továbbtanulás terén a politológia, pszichológia, színművészet, iparművészet érdekli.
Farkas Sándor a Corvin 11/2. osztályos tanulója, és a táncosok között sok az ismerőse. Mint elárulta, barátnő nélkül érkezett az estre, így a lányok megtáncoltatásában szabad a pálya számára.
Az est során a táncra csábító ritmusokról Arany-Tóth Attila és zenekara gondoskodott.
Kokovai Péter és Piskor Csilla

A bálról további fotókat találnak képgalériánkban.