`Nagyon korán kezdtem el rajzolni. Azt mondják, már az óvodában kicsit kitűntem a többiek közül` kezdte Kasza Magdolna eddigi pályájának összegzését. Elbeszéléséből kiderült, hogy tudatosan készült a grafikusi pályára. A szegedi Tömörkény Gimnáziumba jelentkezett, ahová elsőre felvették. Itt Pölös Endre grafikusművész tanította. Aztán a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolára került, rajz illetve média szakra. Rajz szakon Szekeres Ferenc grafikusművész irányítása mellett fejlődhetett tovább.
A főiskola elvégzése után több úton indult el. Újságíró is volt, majd grafikusként helyezkedett el, és jelenleg hologramokat tervez. A képregény csak hobbinak indult, de mára mellékállássá vált, mivel többnyire megrendelésre dolgozik.
Évek óta készíti a cigányság történetét feldolgozó képregényt egy roma újságnak, illetve külföldön élő magyar cserkészek körében népszerűsíti a magyar történelmet, szintén képregény formájában. Bár a megrendeléseknek köszönhetően a történelmi képregényekre specializálódott, szívesen alkot más témákban is. A kiállításon is látható például honvédelmi tematikájú képregénye, melyet egy pályázatra készített.
Igyekszik úgy dolgozni, hogy a témákhoz igazítja a stílust. `Azt mondják, hogy felismerhető a stílusom, mégis mindegyik téma egy kicsit más` mondta mosolyogva.
Első képregénye egy Ray Bradbury feldolgozás volt, amelynek maga írta a forgatókönyvét is. Aztán rájött, hogy ez egy külön szakma, ezért a forgatókönyvírást az utóbbi időben Magyar Sándornak engedte át.
A most látható kiállítás az utóbbi 4 év munkájának összegzése, a dorozsmai művelődési házban 2006-ban rendezett szélesebb merítésű kiállítás folytatása. Az alkotót és munkáit egykori tanára, Szekeres Ferenc grafikusművész ajánlotta a közönség figyelmébe. Aki a megnyitót elszalasztotta, március 5-éig pótolhatja mulasztását, Kasza Magdolna alkotásai eddig lesznek megtekinthetők a Petőfi Sándor Művelődési Házban.
Kokovai Péter