Mórahalom Város Önkormányzata bűnmegelőzési pályázatot nyert. A külterületen élők közbiztonságának javítására közel 1,5 millió Ft-os támogatást ítélt meg a település számára az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium. A támogatási összegből bűnmegelőzési szórólapok készülnek majd, továbbá a külterületi részeken megerősítik a polgárőr járőrszolgálatokat.

A Mórahalmon, a város Baja felőli kivezető szakaszán létesült Vállalkozói Inkubátor Központ trafóházának műszaki átadására a közelmúltban került sor. A sikeres átadást követően, megindulhat a használatbavételi eljárás, így 2 hónap múlva már használni is lehet a csarnokokat. A beruházás 2009. februárjában kezdődött. Az érdeklődő vállalkozásokkal a tárgyalások jelenleg is folynak.

Sikeresnek bizonyult a `Pihentető péntek esték` elnevezésű akció az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben. Egyre többen veszik igénybe a meghosszabbított nyitva tartás adta lehetőséget. Így az akciót kiszélesítették, és immár csütörtökön is 9-től 22 óráig tart nyitva a fürdő.

2010. január 22-től nyilvános WC működik a mórahalmi központi buszmegálló büfé épületében, melyet a buszmegálló peron felöli oldaláról közelíthetnek meg a várakozó utasok. A WC a buszmenetrend szerint tart nyitva, azaz az első induló busztól (04.20-tól) az utolsó beérkező buszig (23.40-ig). Napközben a büfében lehet kulcsot kérni az egészségügyi helység használatához. Amikor a büfé zárva tart, akkor a WC bejárati ajtaját egy érmevizsgáló automata nyitja, ami kizárólag csak 100 Ft-os érme bedobásával működik. Az ajtó működtetésével kapcsolatban felmerült problémákat a 30/257-72-66-os telefonszámon jelezheti.

A Tudásdepó-Expressz elnevezésű pályázat keretében hat komplett számítógépet, egy szervert, és egy digitális fényképezőgépet, valamint beltéri, biztonsági kamerarendszert vásárolt közel 2 millió forint értékben Mórahalom Város Önkormányzata, melyek beüzemelése a pályázatnak megfelelően a Tóth Menyhért Városi Könyvtárban történt meg.

A Kávéházi Társalgások sorozat februári programját a szülők és pedagógusok számára ajánlják az Aranyszöm Rendezvényház programszervezői. A beszélgetés témája a gyermekkori stressz lesz. A gyermekeket ért stressz-faktorokról, a problémák kezeléséről, ezek lehetséges módszereiről Dr. Szalma Ibolya klinikai szakpszichológus tájékoztatja az érdeklődőket. A február 10-én 18 órakor kezdődő rendezvény ingyenesen látogatható.

Február 20-án ismét nagyszabású térségi programnak ad helyet az Aranyszöm Rendezvényház. Tavaszváró kórustalálkozót szerveznek, ahol a Homokháti Kistérség településeinek kórusai, népművészeti csoportjai ingyenes műsorral lépnek fel. A találkozón a vajdasági Óbecse kórusa is részt vesz majd. A Homokháti Kórustalálkozó időpontja február 20. szombat 15 óra.

A színházi paletta februárban igen színesnek ígérkezik Mórahalmon. Február 13-án a hatalmas érdeklődésre való tekintettel még egy előadást tart a Mórahalmi Színtársulat `A nagymama` című vígjátékkal. Február 27-én, pedig a röszkei színjátszók rockmusicalt mutatnak be. A darab címe: 56 csepp vér. Mindkét előadásra a Rendezvényházban vásárolhatnak jegyet az érdeklődők.
A közelmúltban tartotta első idei edzését a Mórahalom Csongrád megyei I. osztályú labdarúgó csapata, amelynek a március eleji rajtig tizennégy tréninget vezényel a szakemberi licenc megszerzésén dolgozó Orosházi László, aki mellette még hat felkészülési mérkőzést is lekötött. Jelen pillanatban nincs távozó, érkezett viszont Udvari Szabolcs (Tisza Volán), K. Tóth Gyula (Sándorfalva) és Illés Tibor (Tiszasziget). A csapat célja egyértelműen a dobogó. Forrás: Szabó Kati Móranet TV