A mezőgazdaságban dolgozók helyzete egyre nehezebb, nem is beszélve a termékekkel szemben felállított elvárásokról. Mindezek mellett a környezetvédelemre is oda kell figyelni, egyszóval a lehető legmodernebb technológiákat kell alkalmazni, ha versenyben akarnak maradni a gazdák.
A jogszabályok eközben folyamatosan változnak, így megváltozott a termékdíjjal kapcsolatos beszedési kötelezettség is, amit 2008. január 1-től a Vám és Pénzügyőrség vett át mondta el portálunknak Tonkó Tibor, a Magyar Agrárkamara területi szaktanácsadója.
Héjja István, a vásárhelyi Gazdasági Egyesület Növénytermesztési Szakosztályának vezetője kiemelte, a Téli esték előadássorozat legfőbb célja, hogy a gazdákat segítség, és megismertessék őket a legújabb termelési módokkal, a folyamatosan változó jogszabályokkal.
A Téli esték már január 21-én kezdődött és egészen február 25-ig tart, ami idő alatt minden csütörtökön érdekes témákkal várják az érdeklődőket, az egyesület régi és jövőbeni tagjait tette hozzá Héjja István.
A mai délutánon Tonkó Tibor mellett Vinczéné Berényi Zsuzsanna is tartott előadást a baktériumtrágyázás lehetőségeiről és előnyeiről.

Fekete Evelin