A válságkezelő intézkedések keretében a kabinet tavaly átalakította a családtámogatási rendszert: idén májustól a szülést követően fél évig terhességi-gyermekágyi segélyt (tgyás) kap a kismama, lejártával – a gyerek két éves koráig – gyed és gyes jár az egyik szülőnek. A tgyás ideje tehát nem változik a korábbi szabályozáshoz képest, a gyed és a gyes viszont lerövidül.
A gyed az előzetes biztosítási időhöz (járulékfizetéshez) igazodik: aki hosszabb ideig dolgozott a gyed igénylése előtt, az gyermeke kétéves koráig változatlanul megkapja ezt az összeget, utána viszont már nem kérhet gyest. Az új szabályok szerint ugyanis a gyed az előző két évben megszerzett, biztosításban töltött (járulékfizetéssel fedezett) napok számának megfelelő időre, legfeljebb azonban a gyermek kétéves koráig jár. Ebből következően, ha a szülő a megelőző két évben mondjuk csak 365 napig volt biztosított (fizetett járulékot, illetve kapott valamilyen munkanélküli ellátást), akkor a gyedet is csak egy évig, azaz nagyjából a gyereke másfél éves koráig kaphatja meg – bár utána még egy fél évig kérhet elméletileg gyest.
A felmondási tilalom azt jelenti, hogy bizonyos körülmények fennállása esetén nem bocsátható el az alkalmazott – magyarázza Farkas Katalin munkajogász a noilapozo.hu-n publikált cikkében. A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt a gyermek ápolása, illetve gondozása céljára kapott fizetés nélküli szabadságnak, illetve a gyermek hároméves koráig – fizetés nélküli szabadság igénybevétele nélkül is – a gyermekgondozási segély folyósításának az időtartama alatt. A felmondási védelem az új szabályozásban is megmarad, a gyerek három éves koráig, függetlenül attól, hogy a szülő kap-e egyáltalán valamiféle állami ellátást, családtámogatást (tgyás, gyed, gyes), vagy azok lejárta után visszamegy dolgozni. Három évig tehát semmiképpen sem lehet a jövőben a kisgyermekes dolgozót elbocsátani (ez csak az egyik szülőt illeti meg, mégpedig azt, aki a fizetés nélküli szabadságot utoljára igénybe vette, azaz utoljára volt gyeden, illetve gyesen). Ami azt jelenti, hogy az első évben, mikor teljes munkaidőben dolgozik a szülő, speciális védelemben részesül.
Forrás: MTI/atv.hu