A hideg idő és a hóesés ellenére izgatottan készült a Rádió 7 és a Hód-Mezőgazda Zrt. is a mai napra, hiszen ma végre ténylegesen is célba ért Hód-Mix Peti, a több mint száz kilós szilveszteri szerencsemalac.
A Rádió 7 szilveszteri nyereményjátékának fődíját a Hód-Mezőgazda Zrt. ajánlotta fel, és a cég képviseletében Fekete Balázs, állattenyésztési igazgató Kodácz Csengelével, a Rádió 7 műsorvezetőjével adta át Petit, akit a nyertes, Maksa Leila azonnal át is keresztelt Malackának.
A hússertés még tavaly a Paléi Sertéstelepen látta meg a napvilágot, mára már elérte a 110 kilót is mondta el Fekete Balázs, de mint azt megtudtuk a nyertes Leila édesapjától, Maksa Sándortól lesz még pár szép napja, az állatnak, mert 2-3 hónapig hízlalják.
Kodácz Csengele, a Rádió 7 megbízott programigazgatója a helyszínen elmondta, hogy nagyon sok, összesen több ezer sms üzenetet kaptak szilveszter napján a hallgatóktól, ezért nagyon hálásak, Hód-Mix Peti pedig nagyon jó helyre került.
Ezt maga Peti malac is megerősítette, hiszen alig kellett terelgetni, önként sétált be az óljába, ahol az elkövetkezendő pár hetet még töltheti.
Fekete Balázs portálunknak elárulta, a Hód-Mezőgazda Zrt., mint a város egyik legnagyobb munkaadója, már évek óta felajánl egy-egy ilyen sertést, idén Petit, aki a tavalyi malac, Pali testvére.
Maksa Leila még csak nemrég töltötte be tizedik születésnapját, de máris elmondhatja, hogy megnyerte a Rádió 7 fődíját, mert bár még sms-t ő nem tud küldeni, a megfejtést ő mondta meg a kérdésre. A mai napra szüleitől szabadnapot kapott, már ami az iskolát illeti, hogy elsőként pillanthassa meg Hód-Mix Petit, de a fényképek magukért beszélnek.
Fekete Evelin