A Fülöp Mihály Magyar Kupa versenysorozat negyedik versenyén vettek részt a Csomorkány SE bambi korú tőrvívó versenyzői. Az utánpótlás fellegvárában a Budapesti Törekvés Sportegyesületben. A két csoportos fordulót követő 32-es táblától történő direkt kieséses lebonyolítás izgalmas délutánt ígért a két vásárhelyi lánynak Bereczki Rékának és Kádár Kittinek.

Kitti, még nem igazán épült fel előző heti betegségéből, mert a második fordulóban hullámvölgybe került, és ennek következtében nem könnyű sorsolást kapott a 32-es táblán. Ennek ellenére mégis dicséretes, hogy össze tudta szedni magát annyira, hogy végül a 14.
helyen végzett, pontot szerezve magának és egyesületének számolt be portálunknak Magyary Ágnes, a Csomorkány SE, edzője.
Bereczki Réka a két csoportforduló után a rangsor 7. helyén állva olyan ágat harcolt ki magának, ahol győzött a 32-be és a 16-ba jutásért is, sőt a következő győzelmével bejutott a 8-as döntőbe. A 8-ból 4-be kerülésért vívnia kellett a házigazda Törekvés üdvöskéjével, Pásztor Flórával, akitől vereséget szenvedett. Réka, így korosztályában az ország 7. legjobbja lett ezen a versenyen.
A Fülöp Mihályról elnevezett kupasorozat, félidejéhez érkezett. Az eddigi négy versenyen Réka, döntős volt. Így biztos döntőbeli szerepléseivel egyre jobban megerősíti helyét az évvégén sorra kerülő Vívógálán történő indulásra. Eddigi szereplésével jelenleg a Magyar Bambi Ranglista 5. helyén áll, még ugyanitt Kádár Kitti a 8. számolt be az edző.

Megosztom!
|