A kilenc és hét éves testvérpár iskolába igyekezett, amikor a polgármesteri hivatal előtti útkereszteződésben rájuk támadt az éhes roti. A kislányok a közeli pékségben tízórait vásároltak. Az kiéhezett kutya onnan követte őket, majd hátulról rátámadt a kisebb gyerekre, akinek a kezében kakaóscsiga volt.
Megmentette a gyerekeket

Minden előzmény nélkül támadt a kutya, azonnal a földre teperte a kislányt, és combjába mart, ha nem lépek közbe, akár meg is ölhette volna idézi fel a történteket a helvéciai Kőfalvi György, aki nem törődve a veszéllyel, a bajban lévő gyerekek segítségére sietett. Mire odaértem, a kutya az úttestre vonszolta a járdáról a kislányt. Miközben rúgtam, ütöttem az állatot, a közeli presszóba menekítettem a gyerekeket. A kutyát betereltem az épület előtti kerítés mögé, hogy másokat ne bánthasson.

A presszóból értesítették a rendőrséget, hívták a mentőket. Elsőként a kislányok édesanyja ért a helyszínre. Nórika lányom zokogott, merő vér volt a lába, keze, nagyon meg volt rémülve meséli Szatmári Mária. Hamar ideért a körzeti orvos, amíg a mentő megérkezett, segített a gyereken. A kecskeméti kórházba vittek bennünket, Nóra végig eszméleténél volt, de a rémülettől órákig nem tudta abbahagyni a sírást. A nagyobbik, Viki, szerencsére nem sérült meg.

Ki volt éhezve a kutya

A Helvéciára riasztott állatbefogó elkábította a kutyát, a kecskeméti állatvédelmi őrszolgálat az ebrendészeti telepre szállította. Nemes István, a telep vezetője elmondta: az állat ki volt éhezve, minden bizonnyal élelemszerzési szándékkal támadt a gyerekre. A rottweilernek sem azonosítója, sem nyakörve nem volt.

Két hétig megfigyelési karanténban tartjuk a nagy valószínűséggel egészséges kutyát mondta el lapunknak a telepvezető. Nincs okunk elaltatni, a menhelyen tartjuk, míg valaki örökbe nem fogadja.
A rendőrség egyelőre vizsgálja az eset körülményeit. Három napon belül eldől, indítanak-e nyomozást az ügyben. A megtámadott gyermek édesanyja nem tett feljelentést a kapitányságon.

Testvérét is megharapták már a kóbor kutyák

Korábban is támadtak már kóbor kutyák gyerekeimre, legutóbb Viki ujját harapta meg egy panaszolja a hétgyermekes családanya. Nórika rosszabbul járt, csak a véletlenen múlt, hogy nem tört csontja, történt nagyobb baja.

Miután ellátták, a kórházból még aznap hazaengedték a sérült gyereket, orvosai szerint több hét, míg felépül. Szatmáriék három kilométerre laknak az iskolától, mostantól anyjuk nem meri egyedül engedi a kislányokat.

Félnek a községben

A községben többen panaszkodtak a szabadon kószáló ebekre. Az erdőben sok a hazulról elcsapott kutya, ezek télvíz idején bemerészkednek a házak közé. Sok szülő félti tőlök gyerekét, a kisebbeket oda-vissza kísérik az iskolába mondta a helvéciai Kuruc Erzsébet. A dűlők felől iskolába járóknak végig kell menniük a településen, a központi iskola ugyanis Helvécia szélén van. A tanintézmény környékén, a faluközpontban lévő pékség előtt péntek délelőtt is tekergett néhány állat. Molnár Ildikó postás hivatalból rója a falu utcáit.
Naponta találkozom szabadon lévő pulikkal, korcsokkal. Negyedik éve vagyok postás, harci kutyát ez idő alatt nem láttam gazdátlanul mondta. Forrás: Baon.hu